Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja RAPHARM INFORMO D.O.O. (SUPERSKIN.HR)

Korištenjem ove internetske stranice (u nastavku “stranice”) suglasili ste se sa sljedećim uvjetima („Sporazum“). Ovi opći uvjeti vrijede za korištenje naše stranice, za svaku narudžbu, svaku kupnju putem ove stranice i svaki Sporazum sklopljen između vas i Rapharm Informo d.o.o..

Podaci o tvrtki

RAPHARM INFORMO D.O.O.
Radnička cesta 80/8
10000 Zagreb
Hrvatska
TRR: HR4424020061100698103

Internetskom trgovinom superskin.hr (u nastavku "internetska trgovina" upravlja tvrtka Rapharm Informo d.o.o. (u nastavku "ponuđač"). Pri registraciji u sustav superskin.hr korisnik dobiva korisničko ime (koje je jednako njegovoj e-mail adresi) i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika bez sumnje određuju i povezuju s unesenim podacima. Kupcu se tako olakšava kupnja, a ponuđač garantira da su podaci u potpunosti zaštićeni i korišteni u skladu s uvjetima s kojima se (potencijalan) kupac slaže. Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje superskin.hr prava korisnika i poslovni odnos između ponuđača i kupca.

Ponuda artikala

Artikli na superskin.hr su redovito ažurirani. U slučaju da nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.

Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

• Pouzećem – (u gotovini)
• Po ponudi/predračunu* – kod ove opcije dobivate e-mail sa svim podacima za uplatu
• Kreditnom karticom - u najavi 
• PayPal

*U slučaju plaćanja po predračunu, šaljemo narudžbu nakon vidljive uplate na računu. Uplate po predračunu koje sjednu do 12:00 h, šalju se isti dan. Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.

• Plaćate li gotovinom, svoju ćete narudžbu platiti gotovinom djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe. 

• Plaćate li po ponudi (predračunu), nakon kreiranja vaše narudžbe na mail stići će svi potrebni podaci za uplatu. Vaša narudžba rezervira artikle i količinu. Za model plaćanja upišite 00. U poziv na broj upišite broj narudžbe (koji ste dobili na mail s potvrdom vaše narudžbe). Taj broj služi za brže povezivanje vaše uplate s narudžbom. Najbolje je kontaktirati vašu banku ukoliko nalog prijavljuje grešku. Uobičajeno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka je 48 sati. Predračun vrijedi 1 tjedan od datuma izdavanja predračuna. Rezervacija se može i produžiti na vaš zahtjev, ukoliko nas kontaktirate na info@superskin.hr. Roba se isporučuje nakon što je uplata vidljiva na našem računu.

Poštarina i otprema

Dostavu obavljaju GLS i OverseasExpress te su raspoloživi na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske.

Cijena dostave:

- za kupnju do 390,00 kn cijena dostave je 35 kn

- za kupnje iznad 390,00 kn cijena dostave je besplatna

Trajanje dostave:

24 h – 48 h za veće hrvatske gradove, 24 h – 72 h za manje gradove i otoke.

Kod opcije plaćanja po pouzeću (gotovinom) kupac ima dodatni trošak novčane transakcije u visini od 10 kn. Otpremu (dostavu) vršimo isključivo na području Republike Hrvatske. Naručena roba bit će pakirana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Sve narudžbe primljene radnim danom do 12 sati otpremamo još isti dan ili najkasnije sljedeći dan. Robu šaljemo putem GLS logistike i OverseasExpress. U subotu, nedelju, praznicima i blagdanima ne otpremamo robu. Kupac će o promjeni roka dost ave biti obaviješten, kod artikala gdje će rok dostave biti duži od predviđenog. Molimo vas, vodite računa o tome da je za dostavu isto tako potrebno neko vrijeme. Iz različitih se razloga, na koje nemamo utjecaja, može taj rok produžiti (kvarovi, greške, nesreće, stanje na cestama…).

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljen kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima narudžbu na upisanu elektroničku adresu.

Cijene

Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektroničku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksni i vrijede za ponuđača, kao i za kupca.

Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo-kodove. Promo-kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

Povrat/reklamacija robe

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju u Informo j.d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

• isporuka robe koja nije naručena

• isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

• isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite vašem dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Rapharm Informo d.o.o. nadoknadit će kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti. Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje vaše vlasništvo. Prodavač je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos uvećan za zatezne kamate, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora.

Kontakt:

RAPHARM INFORMO D.O.O.
Radnička cesta 80/8
10000 Zagreb
Hrvatska
E: info@superskin.hr

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje na trajno čuvanje svih osobnih podataka korisnika. Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da se brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće:

- jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne

- pošiljatelj će biti jasno vidljiv

- različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvjeti sudjelovanja u njima

- jasno će biti predstavljen način odjave iz istih

- želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.

Pravna obavijest

Internetska trgovina superskin.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i videoelementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu s kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese info@superskin.hr. Postupak rješavanja pritužbi je tajan. Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će postupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor rješi sporazumno.

Darovi pri promotivnim akcijama

Rado nagrađujemo svoje vjerne kupce, primatelje e-obavijesti i sve koji nas prate putem različitih medija, pa u skladu s time često radimo promotivne akcije. Jedna od tih akcija je i dar pri kupnji iznad određenog iznosa. Pri tome su raspoloživi darovi eksplicitno navedeni. Ukoliko se kupac odluči iskoristiti takvu akciju, ujedno se obavezuje da će, ukoliko dođe do povrata dijela ili svih artikala, vratiti i dar, osim ukoliko preostala vrijednost kupnje ne prelazi granicu koja je određena za dar ili ukoliko kupac vrši zamjenu artikla za neki drugi iz internetske trgovine. Isto tako, poklone pri kupnji ne mijenjamo niti za njih vršimo povrat novca.

Obavijesti i e-novosti

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenu. Vaša uporaba ove internetske stranice (također “Stranice”) sačinjava vaš pristanak na sljedeće uvjete (“Suglasnost”). Ovi opći uvjeti vrijede za vašu uporabu ove Stranice, za svaku vašu narudžbu, za svaku vašu kupnju putem ove Stranice i za svaku suglasnost između vas i Rapharm Informo d.o.o..

Prava intelektualnog vlasništva

Ova stranica i svi materijali sadržani na njoj, uključujući između ostalog slike, tekstove, fotografije, dizajne, ikone i ilustracije, osim onih već obuhvaćenih autorskim pravom i zaštitom intelektualnog vlasništva, vlasništvo su Rapharm Informo d.o.o. i/ili njihovih vlasnika ili podružnica. Za umnožavanje, objavljivanje, izmjene, učitavanje, prijenos, distribuciju ili javno prikazivanje materijala s ove stranice morate dobiti pismeno odobrenje od strane Rapharm Informo d.o.o. Trgovački znakovi (žigovi) i logotipovi koji se koriste i prikazuju na ovoj stranici vlasništvo su Rapharm Informo d.o.o. i drugih. Ništa sadržano na ovoj stranici ne bi se smjelo tumačiti kao dozvola, implicitna ili kakva druga, kao licenca ili pravo korištenja bilo kojeg trgovačkog znaka prikazanog na ovoj stranici bez prethodne pismene dozvole vlasnika znaka. Korisnici mogu pregledavati i preuzimati sadržaj s ove stranice samo za osobnu, nekomercijalnu kućnu upotrebu i smatra se da je takva upotreba u skladu s ovim Sporazumom. Rapharm Informo d.o.o. će agresivno primjenjivati svoja prava intelektualnog vlasništva u okviru zakona. Sva prava koja nisu ovime izričito zajamčena pridržavaju Rapharm Informo d.o.o. ovisno o danoj situaciji.

Odricanje odgovornosti za proizvode i savjete

Ova internetska stranica ne nudi zdravstvene savjete niti pokušava dijagnosticirati ili liječiti bilo kakav kožni problem ili stanje. Ako imate zdravstvenih problema s kožom, dogovorite pregled kod liječnika ili dermatologa. Svi proizvodi bi se trebali koristiti prema uputama na ambalaži proizvoda ili na ovoj internetskoj stranici. Prekinite uporabu bilo kojeg proizvoda koji uzrokuje nadražaj (crvenilo, svrbež, pečenje, ljuštenje, bol ili druge simptome). Ako ste nezadovoljni s bilo kojim proizvodom, obavijestite nas čim prije. Informacije dobivene na ovoj internetskoj stranici ili od ove tvrtke ne zamjenjuju savjetovanje s dermatologom ili vašim liječnikom i ne bi se smjele tumačiti kao osobni zdravstveni savjet.

Odricanje odgovornosti za informacije i preporuke

Namjera ove stranice jest prikazati autorove ideje i viđenje marketinga, prodaje i uporabe kozmetike. Autorov jedini cilj je potrošačima ponuditi informacije i preporuke koje se odnose na kupnju sredstava za uljepšavanje i proizvoda za njegu kože. Ponuđene informacije i preporuke isključivo odražavaju autorovo mišljenje, viđenje i znanje o temi i spomenutim proizvodima. Svačije je neotuđivo pravo donijeti prosudbu na temelju vlastitih kriterija i ne slagati se s autorom.

Važno je napomenuti da svačija koža u nekom trenutku može i vjerojatno hoće reagirati na vanjski podražaj, tako da svaki proizvod može kad-tad uzrokovati negativnu reakciju kože. Ako vam koža postane osjetljiva na neki proizvod, odmah prekinite s uporabom i konzultirajte se s liječnikom. Ako vam je potreban zdravstveni savjet o koži, konzultirajte se s liječnikom ili dermatologom.

Odricanje od jamstva

Sadržaj ove stranice postavljen je u danom obliku, bez eksplicitnog ili implicitnog jamstva bilo koje vrste. Proizvodi koji se prodaju preko ove stranice prodaju se u danom obliku, bez eksplicitnog ili implicitnog jamstva bilo koje vrste.

Rapharm Informo d.o.o. odriče se, u opsegu dozvoljenom važećim zakonodavstvom, eksplicitnih ili implicitnih jamstva, uključujući između ostalog implicitna jamstva za prodaju, naziv, povredu autorskog prava i primjerenost za određenu namjenu. Rapharm Informo d.o.o. ne jamči niti tvrdi da je sadržaj ove stranice, bez obzira je li pripremljen od strane Rapharm Informo d.o.o. ili neke treće strane, točan ili pouzdan, te da će stranica biti bez pogrešaka i virusa ili da će pristup i korištenje stranice biti neometani ili sigurni.

Sporazumni ste da sva jamstva dana u vezi s proizvodima bilo koje treće strane prezentirana na ovoj stranici predstavljaju jamstva te treće strane, a ne jamstva Rapharm Informo d.o.o. .Jedini pravni lijek za nezadovoljstvo ovom stranicom jest prekid njezinog korištenja. Prihvaćate da pristupanjem ovoj stranici stranicu koristite na vlastiti rizik. Rapharm Informo d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posljedičnu, posebnu, kaznenu ili bilo kakvu drugu štetu, bez obzira da li ona proizlazi iz Sporazuma, nehaja, objektivne odgovornosti ili iz bilo kakve druge teorije u vezi s ovom stranicom, njenim sadržajem ili proizvodima koji se na njoj prodaju i opisuju, čak i ako ste upozoreni na mogućnost takvih povreda. Obveza Rapharm Informo d.o.o. prema korisniku neće ni u kojem slučaju prekoračiti iznos koji je on platio za pristup stranici ili za kupnju proizvoda koji se na njoj prodaju.

Uskraćenje potpore

U nekim slučajevima se na ovim stranicama iznose mišljenja korisnika stranice. Rapharm Informo d.o.o. ograđuje se od takvih mišljenja.

Nevažeće u slučaju zabrane

Iako se ovoj stranici može pristupiti iz cijeloga svijeta, nisu svi proizvodi koji se na njoj spominju ili prodaju dostupni svim osobama u svim geografskim regijama ili zakonodavstvima. Rapharm Informo d.o.o. nudi i prodaje proizvode samo stanovnicima Hrvatske i šalje pakete na adrese unutar Hrvatske. Rapharm Informo d.o.o. izričito zadržava pravo da, prema vlastitom nahođenju, ograniči mogućnost pristupa stranici i/ili nabave bilo koje količine proizvoda ili usluge bilo kojoj osobi odnosno geografskom području. Ponuda bilo kojeg proizvoda na ovoj stranici nije valjana tamo gdje je zabranjena. Korištenje ove stranice nije odobreno na području bilo kojeg zakonodavstva (1) u kojemu odredbe ovog Sporazuma nemaju pravni učinak, odnosno (2) tamo gdje cijela stranica ili njezin dio moguće krše bilo koje zakonske odredbe.

Pravila ponašanja

Ovime prihvaćate obvezu da nećete:

- ograničavati ili sprečavati pristup ovoj stranici i uslugama koje nudi bilo kojem korisniku

- širiti nezakonite, neistinite, prijeteće, uvredljive, pogrdne, klevetničke, opscene ili na drugi način neprimjerene ili štetne informacije ili materijale, niti bilo kakve informacije ili materijale koji bi mogli predstavljati ili poticati ponašanje koje bi moglo predstavljati kriminalno djelo, predstavljati slučaj građanske odgovornosti ili na bilo koji drugi način kršiti bilo koji zakon

- širiti bilo kakve informacije ili softver koji sadrži viruse, crve, trojanske konje ili druge štetne ili ometajuće sadržaje

- širiti materijale kojima kršite prava intelektualnog vlasništva druge strane

- koristiti ovu stranicu za bilo kakve komercijalne ili nezakonite svrhe

- mijenjati, prilagođavati, podlicencirati, prevoditi, prodavati, sastavljati ili rastavljati bilo koji dio ove stranice.

Obeštećenje

Suglasni ste da ćete obeštetiti, braniti i zaštititi Rapharm Informo d.o.o. od ili protiv bilo kojih i svih potraživanja, šteta, troškova ili drugih izdataka, uključujući sve razumne odvjetničke naknade u arbitraži, na bilo kojem suđenju ili žalbenom postupku koji je, direktno ili indirektno, uzrokovan vašim kršenjem ovog Sporazuma (uključujući vaše kršenje pravila ponašanja) i/ili bilo kojom drugom vašom aktivnošću u vezi s ovom stranicom. Ova odredba ostaje na snazi i nakon prekida ovog Sporazuma iz bilo kojeg razloga.

Način kupnje

Ako želite kupiti proizvode opisane na ovoj stranici, moguće je da će od vas zatražiti određene informacije uključujući, između ostalog, informacije o kreditnoj kartici ili druge informacije o plaćanju. Rapharm Informo d.o.o. će sve informacije tretirati kao povjerljive. Ovime potvrđujete da će informacije koje dostavite biti točne, potpune i važeće. Suglasni ste pokriti sve troškove nastale korištenjem vašeg računa i kreditne kartice ili drugog sredstva plaćanja, u skladu s cijenama važećim u vrijeme plaćanja takvih naknada. Vi ćete također biti odgovorni za plaćanje bilo kakvih važećih poreza ili davanja (osim PDV-a) vezanih uz kupovinu. Cijene su na ovoj stranici iskazane u hrvatskim kunama.

Vaša pisma, pitanja i komentari

Ovime potvrđujete i suglasni ste da vezano uz pitanja koja ste uputili Rapharm Informo d.o.o. dopisom ili elektroničkom poštom, dajete Rapharm Informo d.o.o. bez naknade trajno, neopozivo, neekskluzivno, univerzalno pravo i dozvolu povezivanja, korištenja, umnožavanja, prenošenja, modificiranja, prilagođavanja, objavljivanja, prikazivanja, distribucije, prevođenja i podlicenciranja takvog materijala (u cijelosti ili dijelu), odnosno pravo da takav materijal ugradi u druge radove u bilo kojem obliku, mediju ili na tehnologijama koje danas nisu poznate a koje bi se mogle razviti u budućnosti za cijelo vrijeme trajanja bilo kojeg autorskog prava koje može postojati na takve materijale. Nadalje, slanjem sadržaja Rapharm Informo d.o.o. iskazujete i jamčite da imate ovlasti odobriti takva prava i da poslani sadržaj ne krši prava bilo koje treće strane uključujući, između ostalog, prava zaštitnog znaka i prava zaštite privatnosti.

Upotreba lozinki

Bilo koji dio ove stranice zaštićen lozinkom može koristiti samo osoba koja je dobila dozvolu i lozinku za pristup takvom dijelu stranice (“Ovlaštena osoba”). Lozinka se ne smije distribuirati drugima i Ovlaštena osoba je odgovorna za bilo koju i svu štetu koju bi Rapharm Informo d.o.o. mogao imati usljed distribucije njegove lozinke.

Izmjene i dopune

Rapharm Informo d.o.o. ima pravo bilo kada (a) promijeniti uvjete ovog Sporazuma, (b) promijeniti ovu stranicu, uključujući uklanjanje ili prekid dostupnosti bilo kojeg sadržaja ili funkcije stranice, ograničiti sate u kojima je stranica dostupna, ili ograničiti količinu dozvoljene uporabe, ili (c) promijeniti bilo koje naknade i troškove za korištenje ove stranice, uključujući uvođenje novih ili uvećanih naknada i troškova uporabe ove stranice ili bilo koje povezane usluge ili funkcije. Rapharm Informo d.o.o. može promijeniti ovaj Sporazum bilo kada objavljivanjem izmijenjenih uvjeta na ovoj stranici, a vaš nastavak korištenja stranice smatrat će se prihvaćanjem modificiranih uvjeta.

Razno

Suglasni ste da je ovaj Sporazum sklopljen u Hrvatskoj i da će se primjenjivati i tumačiti u skladu s hrvatskim zakonodavstvom. Svaka strana ovog Sporazuma priznaje isključivu nadležnost sudova u Zagrebu, Hrvatska i odriče se prigovora tim sudovima u pogledu nadležnosti, mjesta, ili drugih prigovora tim sudovima. U bilo kojem postupku vezanom uz provođenje ovog Sporazuma, stranka koja dobije spor ima pravo na naknadu sudskih i odvjetničkih troškova. U slučaju da se bilo koja odredba ovog Sporazuma smatra neprovedivom od strane suda ili arbitraže ili druge sudske vlasti, takva će se odredba ograničiti ili ukloniti do najmanje mjere koja je neophodna da ovaj Sporazum ostane u potpunosti na snazi i provediv. Ovaj Sporazum je cjelovit sporazum između stranaka u pogledu predmeta Sporazuma, a bilo koji i svi raniji ili sadašnji pismeni ili usmeni sporazumi između stranaka se otkazuju. Odustajanje bilo koje strane od bilo kojeg kršenja ili neispunjenja obveza iz ovog Sporazuma neće se smatrati odustajanjem od bilo kojih prethodnih ili narednih kršenja ili neispunjenja obveze. Svaka glava, naslov ili naziv stavka sadržanog u ovom Sporazumu koristi se samo iz praktičnih razloga i ni na koji način ne definira niti objašnjava bilo koji stavak ili odredbu ovog Sporazuma.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w