Poštovani kupci, obavještavamo vas da će u četvrtak 30.5. i u petak 31.5. naš showroom biti zatvoren. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja RAPHARM INFORMO D.O.O. (SUPERSKIN.HR)

Korištenjem ove internetske stranice (u nastavku “stranice”) suglasili ste se sa sljedećim uvjetima. Ovi opći uvjeti vrijede za korištenje naše stranice, za svaku narudžbu i svaku kupnju putem ove stranice.

PODACI O TVRTKI

RAPHARM INFORMO D.O.O.
Ulica grada Vukovara 284 (Almeria Centar)
10000 Zagreb
Hrvatska
IBAN: HR4424020061100698103
e-mail:info@superskin.hr
telefon: 099 1912 760

Internetskom trgovinom superskin.hr (u nastavku "internetska trgovina" upravlja tvrtka Rapharm Informo d.o.o. (u nastavku "prodavatelj"). Pri registraciji u sustav superskin.hr korisnik dobiva korisničko ime (koje je jednako njegovoj e-mail adresi) i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika bez sumnje određuju i povezuju s unesenim podacima. Kupcu se tako olakšava kupnja, a prodavatelj garantira da su podaci u potpunosti zaštićeni i korišteni u skladu s uvjetima s kojima se (potencijalan) kupac slaže. Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje superskin.hr, prava korisnika i poslovni odnos između prodavatelja i kupca.

PONUDA ARTIKALA

Artikli na superskin.hr su redovito ažurirani. U slučaju da nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.

PLAĆANJE ROBE

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

• Pouzećem – (u gotovini ili karticom na terminalu dostavljača)
• Internet bankarstvom ili predračunom* – kod ove opcije dobivate e-mail sa svim podacima za uplatu
• PayPal-om
U slučaju plaćanja internet bankarstvom ili predračunom, šaljemo narudžbu tek nakon vidljive uplate na računu. Uplate po predračunu koje su zaprimljene do 12:00 h, šalju se isti dan. Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.

Plaćate li gotovinom ili karticom na terminalu dostavljača, svoju ćete narudžbu platiti djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.

Plaćate li Internet bankarstvom ili predračunom, nakon kreiranja vaše narudžbe na mail stići će svi potrebni podaci za uplatu. Vaša narudžba rezervira artikle i količinu. Za model plaćanja upišite 00. U poziv na broj upišite broj narudžbe (koji ste dobili na mail s potvrdom vaše narudžbe). Taj broj služi za brže povezivanje vaše uplate s narudžbom. Najbolje je kontaktirati vašu banku ukoliko nalog prijavljuje grešku. Uobičajeno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka je 24 sata. Predračun vrijedi tjedan dana od datuma izdavanja. Rezervacija se može i produžiti na vaš zahtjev, ukoliko nas kontaktirate na info@superskin.hr. Roba se isporučuje nakon što je uplata vidljiva na našem računu.

POŠTARINA I OTPREMA

Dostavu obavljaju GLS i OverseasExpress te su raspoloživi na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske.

CIJENA DOSTAVE

• Za kupnju do 50€ (377 kn) cijena dostave je 4,90€ (34,72 kn).
• Za kupnje iznad 50€ (377 kn) dostava je besplatna.

TRAJANJE DOSTAVE

24 h – 48 h za veće hrvatske gradove, 24 h – 72 h za manje gradove i otoke.

Otpremu (dostavu) vršimo isključivo na području Republike Hrvatske. Naručena roba bit će pakirana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Sve narudžbe primljene radnim danom do 12 sati otpremamo još isti dan ili najkasnije sljedeći dan. Robu šaljemo putem GLS logistike i OverseasExpress. Vikendom i blagdanima ne otpremamo robu. Kupac će o eventualno drugačijem roku dostave biti obaviješten, kod artikala gdje će rok dostave biti duži od predviđenog. Molimo vas, vodite računa o tome da je za dostavu isto tako potrebno neko vrijeme. Iz različitih se razloga, na koje nemamo utjecaja, može taj rok produžiti (kvarovi, greške, nesreće, stanje na cestama …).

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljen kod prodavatelja, a kupac pri kupnji automatski zaprima narudžbu na upisanu elektroničku adresu.

CIJENE

Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca je sklopljen u trenutku kada prodavatelj potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektroničku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksni i vrijede za prodavatelja, kao i za kupca.

PROMOCIJSKI KODOVI

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kanala šaljemo promo-kodove. Promo-kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni u našoj internetskoj trgovini unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji kupac zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane trgovca te izvršenim plaćanjem od strane kupca, a u slučaju da ne bude raskinut.

Ukoliko ste nezadovoljni iz bilo kojeg razloga, prigovor nam možete uputiti:

- putem pošte na adresu: RAPHARM INFORMO d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb
- putem elektroničke pošte na e-maila: info@superskin.hr

Potvrdit ćemo primitak prigovora bez odgađanja, a pisani odgovor na prigovor dostavit ćemo najkasnije u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu: Rapharm Informo d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@superskin.hr u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte i broj narudžbe po kojoj jednostrano raskidate ugovor.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

• predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
• predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;

POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršiti ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

POVRAT ROBE

Robu vratite ili je predajte nama na adresu Rapharm Informo d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

TROŠKOVI POVRATA ROBE

Troškove povrata robe snosi kupac.

ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU – LINK

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostaviti ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača na odnose između kupca i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke. Kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari ne odgovaramo.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora, sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, predlažemo alternativno rješavanje spora pred jednim od tijela određenih za alternativno rješavanje potrošačkih sporova koji djeluju u Republici Hrvatskoj, npr:

• Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje, Zagreb, Teslina 1/I, info@mirenje.hr;
• Profi Test d.o.o, Centrom za mirenje, Medijator, Bjelovar, Petra Hektorovića 2, medijator@medijator.com.hr;
• Sud časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori , Zagreb, Rooseveltov trg 2., sudcasti@hgk.hr;
• Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1, hup@hup.hr;
• Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem poveznice:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Prodavatelj se obavezuje na trajno čuvanje svih osobnih podataka korisnika. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da se brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

KOMUNIKACIJA

Prodavatelj će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće:

• jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne,
• pošiljatelj će biti jasno vidljiv,
• različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve, jednako će tako biti i jasno izrečeni uvjeti sudjelovanja u njima,
• jasno će biti predstavljen način odjave iz istih,
• želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će prodavatelj i poštovati.

PRAVNA OBAVIJEST

Internetska trgovina superskin.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i videoelementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja.

DAROVI PRI PROMOTIVNIM AKCIJAMA

Rado nagrađujemo svoje vjerne kupce, primatelje e-obavijesti i sve koji nas prate putem različitih medija, pa u skladu s time često radimo promotivne akcije. Jedna od tih akcija je i dar pri kupnji iznad određenog iznosa. Pri tome su raspoloživi darovi eksplicitno navedeni. Ukoliko se kupac odluči iskoristiti takvu akciju, ujedno se obavezuje da će, ukoliko dođe do povrata dijela ili svih artikala, vratiti i dar, osim ukoliko preostala vrijednost kupnje ne prelazi granicu koja je određena za dar ili ukoliko kupac vrši zamjenu artikla za neki drugi iz internetske trgovine. Isto tako, poklone pri kupnji ne mijenjamo niti za njih vršimo povrat novca.

OBAVIJESTI I E-NOVOSTI

Korisnik se slaže da ga prilikom prijave na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Prodavatelj se obavezuje da e-mail adresu korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenutku.

PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Ova stranica i svi materijali sadržani na njoj, uključujući između ostalog slike, tekstove, fotografije, dizajne, ikone i ilustracije, osim onih već obuhvaćenih autorskim pravom i zaštitom intelektualnog vlasništva, vlasništvo su Rapharm Informo d.o.o. i/ili njihovih vlasnika ili podružnica ili dobavljača. Za umnožavanje, objavljivanje, izmjene, učitavanje, prijenos, distribuciju ili javno prikazivanje materijala s ove stranice morate dobiti pismeno odobrenje od strane Rapharm Informo d.o.o.. Trgovački znakovi (žigovi) i logotipovi koji se koriste i prikazuju na ovoj stranici vlasništvo su Rapharm Informo d.o.o. i/ili drugih. Ništa sadržano na ovoj stranici ne bi se smjelo tumačiti kao dozvola, implicitna ili kakva druga, kao licenca ili pravo korištenja bilo kojeg trgovačkog znaka prikazanog na ovoj stranici bez prethodne pismene dozvole vlasnika znaka. Korisnici mogu pregledavati i preuzimati sadržaj s ove stranice samo za osobnu, nekomercijalnu kućnu uporabu i smatra se da je takva uporaba u skladu s ovim uvjetima. Rapharm Informo d.o.o. će primjenjivati svoja prava intelektualnog vlasništva u okviru zakona. Sva prava koja nisu ovime izričito zajamčena pridržavaju Rapharm Informo d.o.o. ovisno o danoj situaciji.

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

Ova internetska stranica ne nudi zdravstvene savjete niti pokušava dijagnosticirati ili liječiti bilo kakav kožni problem ili stanje. Ako imate zdravstvenih problema s kožom, dogovorite pregled kod liječnika ili dermatologa. Svi proizvodi bi se trebali koristiti prema uputama na ambalaži proizvoda ili na ovoj internetskoj stranici. Prekinite uporabu bilo kojeg proizvoda koji uzrokuje nadražaj (crvenilo, svrbež, pečenje, ljuštenje, bol ili druge simptome). Ako ste nezadovoljni s bilo kojim proizvodom, obavijestite nas čim prije. Informacije dobivene na ovoj internetskoj stranici ili od ove tvrtke ne zamjenjuju savjetovanje s dermatologom ili vašim liječnikom i ne bi se smjele tumačiti kao osobni zdravstveni savjet.

Namjera ove stranice jest prikazati autorove ideje i viđenje marketinga, prodaje i uporabe kozmetike. Autorov jedini cilj je potrošačima ponuditi informacije i preporuke koje se odnose na kupnju sredstava za uljepšavanje i proizvoda za njegu kože. Ponuđene informacije i preporuke isključivo odražavaju autorovo mišljenje, viđenje i znanje o temi i spomenutim proizvodima. Svačije je neotuđivo pravo donijeti prosudbu na temelju vlastitih kriterija i ne slagati se s autorom.

Važno je napomenuti da svačija koža u nekom trenutku može i vjerojatno hoće reagirati na vanjski podražaj, tako da svaki proizvod može kad-tad uzrokovati negativnu reakciju kože. Ako vam koža postane osjetljiva na neki proizvod, odmah prekinite s uporabom i konzultirajte se s liječnikom. Ako vam je potreban zdravstveni savjet o koži, konzultirajte se s liječnikom ili dermatologom.

ODRICANJE OD JAMSTVA

Sadržaj ove stranice postavljen je u danom obliku, bez eksplicitnog ili implicitnog jamstva bilo koje vrste. Proizvodi koji se prodaju preko ove stranice prodaju se u danom obliku, bez eksplicitnog ili implicitnog jamstva bilo koje vrste.

Rapharm Informo d.o.o. odriče se, u opsegu dozvoljenom važećim zakonodavstvom, eksplicitnih ili implicitnih jamstva, uključujući između ostalog implicitna jamstva za prodaju, naziv, povredu autorskog prava i primjerenost za određenu namjenu.

Sporazumni ste da sva jamstva dana u vezi s proizvodima bilo koje treće strane prezentirana na ovoj stranici predstavljaju jamstva te treće strane, a ne jamstva Rapharm Informo d.o.o. Obveza Rapharm Informo d.o.o. prema korisniku neće ni u kojem slučaju prekoračiti iznos koji je on platio za pristup stranici ili za kupnju proizvoda koji se na njoj prodaju.

U nekim slučajevima se na ovim stranicama iznose mišljenja korisnika stranice. Rapharm Informo d.o.o. ograđuje se od takvih mišljenja.

DOSTUPNOST

Iako se ovoj stranici može pristupiti iz cijeloga svijeta, nisu svi proizvodi koji se na njoj spominju ili prodaju dostupni svim osobama u svim geografskim regijama ili zakonodavstvima. Rapharm Informo d.o.o. nudi, prodaje i šalje pakete isključivo na adrese unutar Republike Hrvatske.

PRAVILA PONAŠANJA

Ovime prihvaćate obvezu da nećete:

• ograničavati ili sprečavati pristup ovoj stranici i uslugama koje nudi bilo kojem korisniku,
• širiti nezakonite, neistinite, prijeteće, uvredljive, pogrdne, klevetničke, opscene ili na drugi način neprimjerene ili štetne informacije ili materijale, niti bilo kakve informacije ili materijale koji bi mogli predstavljati ili poticati ponašanje koje bi moglo predstavljati kriminalno djelo, predstavljati slučaj građanske odgovornosti ili na bilo koji drugi način kršiti bilo koji zakon
• širiti bilo kakve informacije ili softver koji sadrži viruse, crve, trojanske konje ili druge štetne ili ometajuće sadržaje,
• širiti materijale kojima kršite prava intelektualnog vlasništva druge strane,
• koristiti ovu stranicu za bilo kakve komercijalne ili nezakonite svrhe,
• mijenjati, prilagođavati, podlicencirati, prevoditi, prodavati, sastavljati ili rastavljati bilo koji dio ove stranice.

NAČIN KUPNJE

Ako želite kupiti proizvode opisane na ovoj stranici, moguće je da će se od vas zatražiti određene informacije. Prodavatelj će sve informacije tretirati kao povjerljive. Ovime potvrđujete da će informacije koje dostavite biti točne, potpune i važeće.

UPOTREBA LOZINKI

Bilo koji dio ove stranice zaštićen lozinkom može koristiti samo osoba koja je dobila dozvolu i lozinku za pristup takvom dijelu stranice (“Ovlaštena osoba”). Lozinka se ne smije distribuirati drugima i Ovlaštena osoba je odgovorna za bilo koju i svu štetu koju bi Rapharm Informo d.o.o. mogao imati usljed distribucije njegove lozinke.

IZMJENE I DOPUNE

Rapharm Informo d.o.o. ima pravo bilo kada (a) promijeniti ove uvjete, (b) promijeniti ovu stranicu, uključujući uklanjanje ili prekid dostupnosti bilo kojeg sadržaja ili funkcije stranice, ograničiti sate u kojima je stranica dostupna, ili ograničiti količinu dozvoljene uporabe, ili (c) promijeniti bilo koje naknade i troškove za korištenje ove stranice, uključujući uvođenje novih ili promijenjenih naknada i troškova uporabe ove stranice ili bilo koje povezane usluge ili funkcije. Rapharm Informo d.o.o. može promijeniti ovaj Sporazum bilo kada objavljivanjem izmijenjenih uvjeta na ovoj stranici, a vaš nastavak korištenja stranice smatrat će se prihvaćanjem modificiranih uvjeta.

RAZNO

Suglasni ste da će se ovi uvjeti primjenjivati i tumačiti u skladu s hrvatskim zakonodavstvom. Svaka strana priznaje isključivu nadležnost sudova u Zagrebu i odriče se prigovora tim sudovima u pogledu nadležnosti, mjesta, ili drugih prigovora tim sudovima. U bilo kojem postupku vezanom uz provođenje ovih uvjeta, stranka koja dobije spor ima pravo na naknadu sudskih i odvjetničkih troškova. U slučaju da se bilo koja odredba ovih uvjeta smatra neprovedivom od strane suda ili arbitraže ili druge sudske vlasti, takva će se odredba ograničiti ili ukloniti do najmanje mjere koja je neophodna da ovi uvjeti ostanu u potpunosti na snazi i provedivi. Ovi uvjeti cjelovit su sporazum između stranaka, a bilo koji i svi raniji ili sadašnji pismeni ili usmeni sporazumi između stranaka se otkazuju. Odustajanje bilo koje strane od bilo kojeg kršenja ili neispunjenja obveza iz ovih uvjeta neće se smatrati odustajanjem od bilo kojih prethodnih ili narednih kršenja ili neispunjenja obveze.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w