Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Zbunjuju vas serumi? Niste jedini – mnogi se pitaju što ustvari serum čini na koži, jednako kao i kakve blagodati nudi spram ostalih proizvoda u vašoj rutini. Ako niste dodali serum svojoj rutini, pomoći ćemo vam razumjeti zašto su vrijedni razmatranja, a ako već koristite serum i niste sigurni trebate li nastaviti, ovi će vam savjeti objasniti zašto biste trebali nastaviti s upotrebom!

Serumi: anti-age superzvijezde vaše rutine u njezi kože

Iako je istina da svaki proizvod u vašoj rutini treba sadržavati spektar antioksidanasa i staničnih komunikatora, trebali biste imati veća očekivanja od seruma. Zašto? Zato što su najbolji serumi puni anti-age sastojaka za koje jednostavno nema dovoljno mjesta u hidratatntnoj kremi.

Serumi se razlikuju od hidratantnih krema po tome što ne daju prostora tradicionalnim emolijensima ili zgušnjivačima – to su sastojci koji stvaraju teksturu losiona ili bogate kreme. Također, serumi neće sadržavati zaštitni faktor kao što dnevna krema treba sadržavati. Umjesto toga, serumi koriste taj ekstra prostor kako bi "zapakirali" blagotvorne sastojke ili još više antioksidanasa nego što ijedan drugi proizvod u vašoj rutini ima.

Serum neće zamijeniti vašu dnevnu ili noćnu kremu, ali će pojačati vaše anti-age rezultate i sveopće zdravlje kože ako ga koristite ujutro i navečer.

Iznimka: ako imate masnu kožu (i stoga ne trebate dodatnu masnoću), dobro formuliran serum može djelovati dobro kao proizvod koji zamjenjuje vašu noćnu kremu!

 

Serumi imaju veće anti-age blagodati što ih dulje koristite

Pronaći dobar serum je kao početi dugotrajnu vezu – prave blagodati dolaze od korištenja seruma iz dana u dan. Iako možete napredak vidjeti odmah (jer njihova bogata antioksidansna formula smiruje crvenilo i čini kožu sjajnom), tek dugotrajnom upotrebom vidjet ćete da znakovi starenja blijede i da koža izgleda i osjeća se zdravijom i čvršćom!

Kao i u međuljudskim odnosima, važno je ipak biti i skeptičan oko površinskih seruma! Pod "površinski" mislimo na serume koji su napravljeni od trendovskih sastojaka koji nemaju iza sebe nijedno znanstveno istraživanje i neće puno učiniti osim što će potratiti vaše vrijeme i novac.

Umjesto toga, tražite serume s anti-age sastojcima za koje je dokazano da su učinkoviti na temelju velikog broja nezavisnih i visokokvalitetnih istraživanja. Takve supstance sadrže moćne, stabilne antioksidanse (oni vrijedni spomena sadrže vitamin C, zeleni čaj i resveratrol) te stanične komunikatore poput retinola i niacinamida.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

Nikad niste premladi za korištenje seruma

Uvriježeno je mišljenje da, kako starite, uravnotežena prehrana i vježbanje održavaju vaše tijelo zdravijim i čine da ono izgleda mlađe. S tim na umu, ima li smisla čekati do 50-ih ili 60-ih godina života kako biste počeli sa zdravijim životnim stilom? Nipošto. Jednako vrijedi i kad govorimo o anti-age njezi kože!

Počnite koristiti proizvode pune ovakvih impresivnih sastojaka prije nego se znakovi oštećenja pojave (nikad nije prerano) i bit ćete na dobrom putu ka ujednačenijem tenu i čvršćoj, zdravijoj koži kako starite. Vaša se koža nikad neće "navići" na ovaj tip sastojaka, jednako kao što vaše tijelo nikad ne postane imuno na jedenje zdrave hrane.

Naravno, ovi sastojci djeluju i kad se oštećenje kože pojavilo, ali je neupitna činjenica: Bolje prije nego kasnije!

 

Serumi mogu ciljati na posebne potrebe

Smeđe mrlje od previše dana na suncu (ili crvene mrlje od prošlih prištića) zahtijevaju kombinacije tretmana koji i preveniraju i popravljaju. Serumi mogu igrati ključnu ulogu u borbi protiv ovih problema pomažući sprečavanju oštećenja koje bi moglo produžiti vijek takvih diskoloracija, a također pomažu koži da se sama oporavi i zacijeli.

Naravno, kako biste spriječili pogoršavanje diskoloracija, trebat ćete kožu zaštititi korištenjem širokog spektra sunčeve zaštite (SPF 20+) svaki dan.

Zapamtite: sigurni smo da želite da smeđe mrlje nestanu danas, ali budite strpljivi u svojoj rutini koristeći serum i poseban tretman. Kao što je bilo potrebno vrijeme da nastanu fine bore i sunčeva oštećenja, jednako tako će trebati vrijeme serumu da to popravi; možete očekivati rezultate u 6 do 12 tjedana.

 

Najbolji načini korištenja seruma

Sad kad znate zašto su serumi tako djelotvorni (bez obzira na stanje kože), podijelit ćemo s vama najbolje načine uključivanja seruma u vašu rutinu!

Koristite svoj serum i u dnevnoj i u noćnoj rutini. Ne možete imati previše antioksidanasa u svojoj rutini, niti ih ne možete prečesto nanositi. Tijekom dana, nanesite tanak sloj svojeg seruma ispod kreme sa zaštitnim faktorom kako biste pomogli popravljanju kože i zaštitili je od vanjskih oštećenja (UV zraka i zagađenja zraka). Zatim, nanesite serum navečer (obilno, ako želite) kako bi se dobro djelovanje nastavilo!

Ne postoji jedini "najbolji" serum, pa odaberite na temelju svojeg tipa i stanja kože. Bez obzira na to kako je serum dobro formuliran, nije dobar ako nije prikladan za vašu kožu. Na primjer, ako imate masnu do mješovitu kožu, potražite vodenaste serume koji neće biti teški ni masni. S druge strane, ako imate suhu kožu, vjerojatno ćete voljeti serume pune bogatih biljnih antioksidansnih ulja!

Nanesite svoj serum nakon AHA ili BHA eksfolijanta, ali prije dnevne ili noćne kreme. Navečer možete čak pomiješati svoj serum direktno u kremu kako biste uštedjeli korak (to nemojte raditi s dnevnom kremom koja ima SPF jer ne želite razblažiti zaštitni faktor).

Što ako koristite topički proizvod na recept (poput tretinoina ili tretmana protiv akni)? Bez brige – serumi će dobro djelovati s bilo kojim tretmanom na recept, i možete nanijeti svoj serum prije ili poslije (eksperimentirajte kako biste vidjeli koji redoslijed najbolje djeluje na vašoj koži).

Kako biste pronašli svoj najbolji serum, provjerite Paula’s Choice serume ili pogledajte top-preporuke alternativnih drugih brendova na Beautypediji! 

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w