Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Kao rezultat zastarjelih informacija, tonici su postali zbunjujuća kategorija proizvoda za njegu kože. Zbog krive percepcije, mnogi modni časopisi, dermatolozi, pa čak i ljudi zaposleni u kozmetičkoj industriji savjetuju protiv korištenja tonika ili jednostavno odbacuju tonik kao sporedni korak. To je obeshrabrujuće jer dobro formuliran tonik može omogućiti zaista zadivljujuće blagodati za vašu kožu.

Kad jednom shvatite kako tonici djeluju i kad znate koji sastojci se nalaze u nekim tonicima koji mogu biti loši za vašu kožu, odnosno koji su sastojci esencijalni kako biste postigli zdrav, blistavi sjaj, vidjet ćete da nanošenje tonika može biti savršeni dodatak vašoj rutini njege kože!

 

Sve o tonicima

Tonici su namijenjeni nanošenju nakon čišćenja. Nekad su bili preporučivani kao način vraćanja prirodnog pH balansa nakon korištenja sapuna ili krutog sredstva za čišćenje jer ovakvi tipovi sredstava povisuju prirodni pH kože na razinu koja nije dobra za vašu kožu.

Međutim, s današnjim nježnim sredstvima za čišćenje koja su topiva u vodi, pH kože se ne mijenja značajno i činjenica da se pH kože obnavlja sâm, učinila je da nestane potreba za tonicima kako bi povratili pH koži.

 

Danas znamo da nakon čišćenja vaša koža treba spektar sastojaka koji obnavljaju i popravljaju njezinu površinu. Koža nikad ne može dobiti previše ovih važnih sastojaka, koji uključuju antioksidanse i tvari koje popravljaju kožu kao što su glicerin, masne kiseline i ceramidi. Pravi tonik može vašoj koži dati zdravu dozu koja joj je potrebna kako bi izgledala mlađa i svježija odmah nakon čišćenja, ali i tijekom dana.

 

Koja je razlika među tonicima?

Nije lako pronaći savršeni tonik za svoju kožu, uglavnom stoga što ima toliko mnogo siromašno formuliranih tonika. Uglavnom, tonike možemo podijeliti na 3 općenita tipa:

  1. Formule na bazi alkohola koje često uključuju "adstringense" u sastojcima poput hamamelisa. Tonike s alkoholom i adstringentim sastojcima treba uvijek izbjegavati jer uzrokuju oštećenje slobodnim radikalima i iritacijom, što oštećuje sposobnost vaše kože da se sama popravi i proizvede zdravi kolagen.
  2. Voda i glicerin ili formule na bazi glikola s mirisnim ekstraktima poput ružine vodice ili citrusnog voća. Ovi tipovi tonika često su deklarirani kao osvježivači ili čistači i samo su nešto više od kolonjske vode za vaše lice. Ovakvi pretjerano mirisni tonici su uobičajeni uzrok reakcija koje oštećuju kožu.
  3. Formule na bazi vode pune blagotvornih sastojaka kao što su tvari koje popravljaju kožu, antioksidansi i stanični komunikatori poput nijacinamida. To su JEDINI tipovi tonika koje preporučujemo. Garantiramo da svaki Paula's Choice tonik odgovara ovom opisu, a postoje i slični tonici drugih brendova koje preporučujemo na Beautypediji.

 

Mogu li preskočiti tonik?

Ako je tonik dobro formuliran, Paula i njezin tim strogo preporučuju uvrštavanje tonika kao esencijalnog dijela rutine čišćenja jer se blagodati mogu osjetiti i vidjeti gotovo trenutno.

S druge strane, nemojte upotrebljavati tonik koji sadrži iritirajuće sastojke poput alkohola, citrusa ili pretjerano mirisne sastojke, bez obzira na to je li miris sintetički ili prirodan. Iritacija šteti procesu liječenja vaše kože i smanjuje proizvodnju zdravoga kolagena – dvije stvari koje morate izbjegavati ako želite poboljšati svoju kožu!

Ako je tonik koji razmatrate pun odličnih sastojaka (kao što su Paula's Choice tonici), tada je preskakanje ovoga koraka oduzimanje sastojaka vašoj koži koje ona treba kako bi postala zdravija i ponašala se mlađe! Tonik koji sadrži najsuvremenije sastojke dokazane da zaglađuju, omekšavaju, umiruju i popravljaju kožu je prekrasan dodatak svačijoj rutini njege kože!

 

Tonici za različite tipove kože

Tonici za masnu kožu ili kožu sklonu prištićima: ako imate masnu kožu ili je ona sklona izbijanju prištića, trebate biti posebno oprezni prilikom kupovine tonika. Gotovo bez iznimke, tonici koji tvrde da su namijenjeni ovom tipu i stanju kože, neće pomoći. Zašto su oni problematični? Zato što većina tonika za masnu i prištićima sklonu kožu sadrži iritante (kao što su alkohol, hamamelis ili mentol), što šteti procesu liječenja kože, pogoršava prištiće i, iznenađujuće, stimulira lučenje u temelju pore. Korištenje pogrešnog tonika na masnoj koži sklonoj prištićima garantira vam više masnoće, posvemašnje crvenilo i dugotrajnije crvene mrlje te moguće suhu, ljuskavu površinu s masnom kožom ispod.

Tonici koji su najbolji za masnu ili prištićima sklonu kožu su oni čiji sastojci pomažu popraviti površinu kože, koji čine da se koža osjeća glađom, koji smanjuju proširene pore i sadrže stanične komunikatore koji pomažu „trenirati“ pore kako bi se učinkovitije nosile s viškom masnoće. Za neke tipove kože, posebno ljeti ili u toplijim krajevima, dobro formuliran tonik može biti jedina „hidratantna krema“ koju masna koža treba!

Tonici za suhu ili osjetljivu kožu: osobe sa suhom ili osjetljivom kožom obično se drže podalje od tonika zbog njihove adsringentne, isušujuće reputacije. Uostalom, zadnja stvar koju suha, osjetljiva koža treba su iritanti koji je čine još sušom ili crvenijom! Ali pravi tonik za suhu ili osjetljivu kožu može napraviti značajnu razliku: vidjet ćete manje crvenila, manje ljuskanja, a vaša koža će se osjećati umireno i ugodno. Ako ste skeptični (ne možemo vas kriviti), dajte priliku dobro formuliranom toniku – kladimo se da ćete biti ugodno iznenađeni napretkom svoje kože!

 

Tonici za mješovitu kožu: ako je vaša koža masna na vašem čelu, nosu i bradi, a suha do normalna na obrazima i uz čeljust, tada imate klasičnu mješovitu kožu. Upotreba pogrešnog tonika na mješovitoj koži povećat će suha područja, a masna područja pogoršati (ovo je dvostruko točno ako su prisutni prištići). Što je rješenje? Trebate nježan tonik bez alkohola sa sastojcima koji pomažu normalizirati vašu kožu tako da vidite manje suhoće i smanjenu masnoću. Stalnom upotrebom tonika kao dijela vaše potpune rutine u njezi kože također ćete primijetiti da proširene pore postaju manje.

 

Koji Paula's Choice tonik je najbolji za mene?

Iako svaki Paula's Choice tonik sadrži spektar sastojaka koji daju višestruke koristi, svaki ima razlike koje ga čine odabirom za određeni tip ili stanje kože:

  • Resist Advanced Replenishing Toner preporučljiv je za normalnu do suhu kožu (uključujući osjetljivu kožu) te je namijenjen smanjenju bora i popravljanju suncem oštećene kože.
  • Resist Weightless Advanced Repairing Toner značajno poboljšava tonus i teksturu kože smanjujući pore i umirujući crvenilo od prištića. Dizajniran je za osobe s normalnom do mješovitom kožom.
  • Calm Toner za normalnu do masnu kožu je dizajniran da vlaži i osvježuje normalnu, masnu ili mješovitu kožu koja je uz to možda i osjetljiva.
  • Skin Balancing Pore-Reducing Toner dizajniran je da normalizira i smanji uvećane pore kod osoba s normalnom, masnom ili mješovitom kožom koja je možda i osjetljiva.
  • Calm Toner za normalnu do suhu kožu dizajniran je da vlaži i popunjava normalnu do suhu kožu koja je možda i osjetljiva.
  • Skin Recovery Enriched Calming Toner dizajniran je da tretira upornu suhoću ili osjetljivost, uključujući i rozaceju kod osoba s normalnom, suhom ili vrlo suhom kožom.
  • Earth Sourced Purely Refreshing Toner je 98 % prirodna formula prikladna za sve tipove kože. Pomaže popravljati kožu hijaluronskom kiselinom i antioksidansima.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

Tonici protiv starenja i sunčanih oštećenja

Svi Paula's Choice tonici su odlične opcije za anti-age njegu i pomoć su u popravljanju sunčanih oštećenja, a usput tretiraju i druge probleme. Uz to, možete kombinirati bilo koji od naših tonika s Resist Advanced Replenishing Tonerom za prekrasne rezultate.

Kao što ste mogli primijetiti iz navedenog, kada kupujete tonik, ključno je obratiti pažnju samo na one tonike koji tretiraju vašu kožu ničim drugim osim blagotvornim sastojcima. Nikad, ali nikad ne postoji razlog za korištenje tonika s iritantima, bez obzira na tvrdnje na etiketi. Sjajno formuliran tonik, s druge strane, može biti dragocjeni dodatak vašoj dnevnoj rutini u njezi kože, bez obzira na to brine li vas anti-age njega ili se borite sa suhoćom, viškom sebuma, osjetljivosti ili dvostrukom prirodom mješovite kože.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w