Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Pilarna keratoza: rješenja za izbočine na stražnjoj strani ruku

Ako imate male crvene izbočine na dijelovima nadlaktica, stražnjice ili bedara koje liče na pureću kožu i povremeno svrbe, vjerojatno imate genetski kožni poremećaj koji se zove pilarna keratoza (Keratosis pilaris). Slično kao i akne, ovaj poremećaj zahvaća 50 – 80 % adolescenata i oko 40 % odraslih iako nitko točno ne zna zašto. Oni skloni ekcemima, astmi i alergijama imaju veću vjerojatnost da će biti zahvaćeni pilarnom keratozom. Također, više od  50 % onih koji se bore s pilarnom keratozom imaju je u obitelji.

 

Što je to pureća koža?

Keratosis pilaris ima nekoliko različitih oblika: može varirati od ružičastih i crvenih izbočina na obrazima do malih crvenih izbočina koje nisu iritirane, pa sve do izbočina nalik prištićima koje su upaljene i crvene. Povrh svega, u odnosu na tip, ove grube točkice su začepljene pore kod kojih su stanice kože postale rožnate unutar pore i dolazi do upale. Nažalost, nema dostupnog lijeka ili općenito učinkovitog tretmana, iako je generalno dobro prihvaćena ideja da otčepljavanje pora i smanjenje upale može napraviti značajnu razliku.

Najbolji načini da se riješite izbočina

Nažalost, nema dostupnog lijeka ili općenito učinkovitog tretmana, iako je generalno dobro prihvaćena ideja da otčepljavanje pora i smanjenje upale može napraviti značajnu razliku. Eksfolijacija radi otčepljavanja pora je na vrhu popisa tretmana. Alfa-hidroksi kiseline (AHA kiseline, s aktivnim sastojcima mliječnom ili glikolnom kiselinom) mogu pomoći u eksfolijaciji kožnih stanica, ali one rade samo na površini. AHA kiseline ne mogu ući u poru kako bi uklonile čep kože i sebuma. Da biste došli do korijena problema, trebate beta-hidroksi proizvod (BHA) s aktivnim sastojkom salicilnom kiselinom i pH dovoljno niskim kako bi se eksfolijacija mogla provesti. Još jedan zanimljiv aspekt BHA kiseline je da ima protubakterijska svojstva, pa ubija bakterije koje bi stvar mogle pogoršati. Osim toga, budući da je salicilna kiselina povezana s aspirinom (aspirin je acetilsalicilna kiselina), ona također ima protuupalna svojstva. Salicilna kiselina je odlično rješenje za uklanjanje ovih crvenih izbočina, pa probajte naš Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment with 2% BHA koji je idealan proizvod za uklanjanje pilarne keratoze i prikladan je za sve tipove kože. Ako primijetite da vaša pilarna keratoza ne reagira dobro na salicilnu kiselinu, možete probati s AHA proizvodom koji sadrži glikolnu kiselinu. Paula’s Choice’s RESIST Skin Revealing Body Lotion with 10% Alpha Hydroxy Acid je idealan za ovo, a također je prikladan za sve tipove kože. 

Iz nepoznatih razloga, neki slučajevi pilarne keratoze naprosto ne reagiraju dobro na salicilnu ili glikolnu kiselinu kad se nanose odvojeno, ali kad su kombinirane napredak može biti momentalan. Clinical KP Treatment Cloths maramice natopljene su laganom, visoko učinkovitom formulom za eksfolijaciju bez alkohola, koja kombinira 8 % mliječne i 2 % salicilne kiseline kako bi tretirale tvrdokornu pilarnu keratozu bilo gdje na licu ili tijelu. Svaka maramica daje koži umirujuće sastojke, tako da ćete vidjeti kako crvenilo vezano za pilarnu keratozu zamjenjuje ujednačeniji ton kože.

Uzmite u obzir da je dugotrajno nanošenje ovih proizvoda nužno kako biste držali pilarnu keratozu pod kontrolom. Ako prestanete koristiti proizvode koji su dokazano učinkoviti, stanje će se vratiti.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

Nekoliko savjeta

Budući da je pilarna keratoza upalni poremećaj, sve što možete učiniti kako biste smanjili upalu će uvelike pomoći. Obavezno je izbjegavanje isušujućih sapuna i sredstava za pranje, jer sastojci koji se nalaze u čvrstim sapunima mogu začepiti pore i pogoršati stanje. Također je važno ne raditi piling na koži.

Ne možete ostrugati ove crvene izbočine i piling kože neće doprijeti do problema koji se ne nalazi na površini. Ustvari, ispod površine, pilinzi, ručnici, mrežice za pranje i spužve ne mogu doprijeti. Ako ništa drugo, piling pospješuje upalu na koži, a sastojci koji čine da većina pilinga nije pretjerano abrazivna, začepljuju pore. 

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w