Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Kada su u pitanju vaša prehrana i zdravlje, bitno je ono iznutra, a isto je 100 % točno za njegu vaše kože. No ono što stavljate na vašu kožu na kraju može činiti veliku razliku u tome kako vaša koža stari. 

 

Pet stvari bez kojih jednostavno ne možete

 

1. Antioksidansi

Bez pogovora, ciljano primijenjeni antioksidansi su važni za kožu i postoje mnogi izuzetno dobri koji mogu i trebali bi se pojavljivati u proizvodima za njegu kože. Antioksidansi variraju u različitim oblicima vitamina A, C i E: superoksid dismutaza, betakaroten, glutation, selenij, zeleni čaj, ekstrakt soje, ekstrakt grejpa, ekstrakt šipka, između desetaka ostalih. A što ih je više u vašem proizvodu za njegu kože – to bolje!

Antioksidansi mogu:

 - smanjiti ili prevenirati određenu količinu dnevne radikalne štete i upale koje uništavaju kožu tijekom vremena

- pojačati učinkovitost kreme sa zaštitnim faktorom i pomoći koži da se odupre napadima iz okoline

- pomoći koži pri zacjeljivanju i proizvodnji zdravoga kolagena

- postati nestabilni ako su pakirani u staklenkama, jer jednom kada ih se otvori, staklenke puštaju zrak unutra što može pokvariti antioksidanse

 

2. Sastojci identični koži

Zdrava i mlada koža prirodno sadrži sve sastojke koje ju čine glatkom, zadržavaju vlagu, štite od okoline, bore se protiv infekcija i popravljaju vanjsku i unutarnju barijeru kože. Ti sastojci variraju od ceramida do lecitina te glicerina, masnih kiselina, polisaharida, hijaluronske kiseline, natrija PCA, kolagena, elastina, proteina, aminokiselina, kolesterola, glikozaminoglikana i mnogih drugih. 

Ti sastojci funkcioniraju na način da:

- pružaju koži sastojke koje treba da bi popravila svoju vanjsku barijeru; vaša koža ne može zadržavati vlagu ili izgledati manje naborano ako je njena vanjska barijera oštećena

- imitiraju strukturu kože da bi spriječili gubitak vlage i učinili kožu glatkijom

- pomažu ponovno ojačati prirodnu sposobnost kože da funkcionira normalno i da se bori protiv štete iz okoliša

- uveliko poboljšavaju teksturu kože, i s kontinuiranom upotrebom, mogu eliminirati suhu kožu.

 

3. Sastojci koji komuniciraju sa stanicama

Kao rezultat oštećenja od sunca, godina i fluktuacije hormona, stanice kože postaju trajno oštećene, što znači da se regeneriraju u nepravilne, mutirane, grube, defektivne i starije stanice. Jedan način na koji koža može početi proizvoditi zdravije, mlađe stanice jest da joj se daju sastojci koji komuniciraju sa stanicama i tako ih sprečavaju u stvaranju loših stanica i potiču proizvodnju boljih. Ovo je uzbudljivo vrijeme za njegu kože! Ključni igrači u ovoj grupi su niacinamid, retinol, sintetički peptidi, lecitin i adenozin trifosfat. 

Vjeruje se da ti sastojci čine sljedeće:

- imaju sposobnost kazati stanici kože da se ponaša, izgleda i ophodi kao normalna, zdrava, netaknuta stanica

- komuniciraju s ostalim stanicama koje uzrokuju štetu, više-manje govoreći im da se prestanu ponašati loše

- smanjuju stanična oštećenja koja vode do uništenja elemenata za podršku koži i tako sprečavaju značajne bore.

 

4. Krema sa zaštitnim faktorom

Sunce postaruje kožu i uzrokuje rak kože – zapravo, sunce je jedan od najmoćnijih kancerogena! Oko 75 % onoga što pripisujemo starenju je zapravo posljedica nezaštićenog izlaganja suncu. Oštećenje od sunca počinje u prvoj minuti izlaganja kože suncu. Osim pametnog ophođenja sa suncem, dnevno korištenje kreme sa zaštitinim faktorom je od velike važnosti. Da biste bili sigurni da dobivate dovoljnu UVA zaštitu, vaša krema sa zaštitnim faktorom treba sadržavati jedan ili više ovih aktivnih sastojaka: titanij dioksid, cinkov oksid, avobenzone, ekamsul ili tinosorb. 

Dnevna uporaba dobro formulirane kreme za sunce trebala bi:

- spriječiti štetu na koži u obliku bora, kronične upale i “točke starenja”, a da ne spominjemo rak kože!

- adekvatno štititi i od UVB (uzrokuju opekline) i UVA (starenje kože) oštećenja od sunca - što je poznato kao zaštita širokog spektra

- imati zaštitni faktor od najmanje 15 (SPF 15), iako sve iznad SPF 45 je prekomjerno nepotrebna količina

- biti jedina prava razlika između dnevne i noćne hidratantne kreme.

 

5. Formula koja odgovara vašem tipu kože

Sada kada znate što bi trebalo biti u svakoj hidratantnoj kremi ili proizvodu “protiv bora” i “protiv starenja”, pitanje je: kakav proizvod biste trebali kupiti? Biste li trebali tražiti losion, gel, serum, kremu, tekućinu ili balzam?

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

Paula’s Choice
160,00 kn

 

Kako odabrati pravi proizvod

Guste kreme, balzami i masti sadrže omekšivače koji su najbolji za suhu i jako suhu kožu. Postoje stotine omekšivača, ali neki veoma korišteni primjeri sadrže sve ovo: nearomatična biljna ulja, shea maslac, kokosov maslac, masne kiseline i trigliceride.

Losioni i serumi su idealni za normalnu do mješovitu kožu zbog njihove lagane teksture.

Gelovi, tekućine i bezvodni serumi najvjerojatnije neće začepiti pore i najbolji su za masnu i kožu sklonu prištićima jer oni ne sprečavaju niti stimuliraju proizvodnju masnoće.

Mješovita koža mora imati koristi od uporabe više proizvoda: primjerice, gel na masnim područjima (najčešće središte lica) te kremastija tekstura na bilo kojim suhim dijelovima.

 

Ne izlazite iz kuće bez njih…!

Bez obzira na to gdje kupujete, bez obzira na to koliko potrošili, ne postoji čaroban napitak za instant mladu kožu; međutim, dobra vijest je da postoje značajni sastojci s dokazanim dugoročnim učinkom za ukupan izgled i zdravlje vaše kože. Bilo da ti sastojci dolaze u losionu, kremi, gelu ili serumu, svaki tip kože treba iste, najbolje sastojke da bi izgledala mlađe, zdravije, s manje bora i da bi se borila sa štetom iz okoline koja postaruje kožu. Ponavljajte: kreme sa zaštitnim faktorom, antioksidansi, sastojci identični koži i sastojci koji komuniciraju sa stanicama. To je ono što će pružiti najbolji proizvodi protiv bora!

 

 (Izvori literature: Plastic and Reconstructive Surgery, veljača 2010., str. 719-724; Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, veljača 2010., str. 219-222; Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprolology, siječanj-veljača 2010., str. 20-26; Plastic and Reconstructive Surgery, siječanj 2010., str. 378-383; American Journal of Clinical Dermatology, travanj 2010., str. 95-102; Journal of Drugs in Dermatology, listopad 2009., str. 932-936; Archives of Dermatological Research, rujan 2009., str. 609-613; Journal of Drugs in Dermatology, rujan 2009., str. 879-882;Journal of Investigative Dermatology, kolovoz 2009., str. 56-59; Journal of Cosmetic Science, srpanj-kolovoz 2009., str. 415-422; The Journal of Dermatological Treatment, 2009, Vol. 5, str. 276-281; Experimental Dermatology, prosinac 2008., str. 1063-1072; The Journal of Dermatology, listopad 2008., str. 637-642; Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, rujan 2008., str. 1110-1118; Photodermatology, Photoimmunology and Photomedicine, kolovoz 2008., str. 164-174.) 

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w