Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Mladenačke akne su nešto što se još uvijek smatra sasvim normalnim u procesu odrastanja. Međutim, one mogu imati ogroman utjecaj na tinejdžere, prije svega na njihovo samopouzdanje. Uz sve izazove puberteta, problemi s kožom posljednje su što im treba.

Dobra vijest je da se ovi problemi mogu ublažiti! Jednostavna, ali učinkovita rutina njege kože može pomoći u tome, što je često i više nego dovoljno za jačanje samopouzdanja.

Odabir proizvoda za prvu rutinu njege kože može biti svojevrstan izazov, jer mnogi proizvodi koji se prodaju tinejdžerima nažalost sadrže nepotrebne nadražujuće supstance i isušujuće tvari koje mogu uzrokovati još više nečistoća i još masniju kožu.

Što uzrokuje mladenačke prištiće i nečistoće?

  • Različiti hormonalni poremećaji. Tijekom puberteta ljudsko tijelo proizvodi prekomjerne količine hormona, posebice androgena, pa je povećano i lučenje sebuma. Što više sebuma pore izlučuju, veća je vjerojatnost da će se začepiti i tako uzrokovati nepravilnosti.
  • Neadekvatno čišćenje lica. Činjenica da tinejdžeri ne peru lice redovito nije glavni uzrok pojave nepravilnosti. Međutim, izostanak umivanja nježnim sredstvom za čišćenje može dovesti do nakupljanja odumrlih stanica, sebuma, krema za sunčanje i šminke, što može začepiti pore i dodatno pogoršati stanje.
  • Upotreba nadražujućih sastojaka. Korištenje kozmetike sa sastojcima poput alkohola, eteričnih ulja i mirisa može biti uzrok problema s kožom. Koža na njih može odgovoriti pojačanim izlučivanjem sebuma i novim pigmentacijskim mrljama, pa tinejdžerima savjetujemo korištenje nježnih proizvoda bez mirisa.
  • Korištenje proizvoda koji su preteški za određeni tip kože. Mnogi tinejdžeri koriste pogrešne proizvode za svoj tip kože, kao što su teške kreme za masnu kožu i slično. Stoga im savjetujemo korištenje laganih, tekućih ili gel tekstura koje se brzo upijaju.
  • Proizvodi za njegu kose. Ako proizvodi za njegu kose (kao što su balzami za kosu, gelovi, ulja...) dođu u dodir s kožom i ne isperete ih ispravno, može doći do reakcije na koži, začepljenja pora i pojave nečistoća. Ovaj problem uglavnom će primijetiti dugokose osobe kojima će se zbog balzama za kosu pojaviti nečistoće na leđima.

Pripremili smo nekoliko jednostavnih savjeta za kreiranje osnovne mladenačke rutine njege kože koji će zasigurno pomoći svima koji imaju problema s nepravilnostima na koži.

Kako pomoći tinejdžeru koji ima prištiće?

  • Fokusirajte se na tip kože, a ne na godine. Njega kože s aknama kod petnaestogodišnjaka je ista kao i kod pedesetogodišnjaka s istim problemima. Dob ne definira tip kože. Većina proizvoda za tinejdžere na tržištu sadrži nepotrebne nadražujuće tvari koje mogu uzrokovati dodatno izlučivanje masnoće i posljedično pojavu još više nečistoća.
  • Optimizirajte rutinu njege kože. Tinejdžerima nije potrebno mnoštvo proizvoda i komplicirane rutine za borbu protiv akni i nečistoća. Složena rutina zahtijeva mnogo vremena pa mladi zbog toga možda neće biti dosljedni u provedbi. Sve što im treba je dobro sredstvo za čišćenje, proizvod sa salicilnom kiselinom (BHA) i, naravno, svako jutro krema za zaštitu od sunca. Dodatno, u rutinu se može uključiti i hidratantna noćna krema.
  • Zaboravite lažno oglašavanje. Čuvajte se obmanjujućih reklama. Još uvijek ima puno oglasa za njegu mladenačke kože koji često zavaravaju i obećavaju previše, što prečesto dovodi do velikog razočaranja nakon korištenja. Pomozite svom tinejdžeru da mu očekivanja budu realna upućujući ga u ono što se može postići korištenjem proizvoda za njegu kože.
  • Vodite računa o njihovoj osjetljivosti. Pritisak vršnjaka može za mlade biti vrlo stresan. Stoga izbijanje akni može ozbiljno narušiti njihovo samopouzdanje. Akne mogu imati ozbiljne psihičke posljedice u svakoj dobi, a posebno kod mladih ljudi. Pokažite razumijevanje za njihove probleme i stanite na njihovu stranu.

 

1. Čišćenje

Najosnovniji korak prilikom njege kože je čišćenje. Za jutarnju rutinu odaberite nježno sredstvo za čišćenje na bazi vode koje bez problema možete koristiti i navečer.

Kada je riječ o šminki i teškim kremama za zaštitu od sunca, sredstvo za čišćenje koje ste koristili ujutro možete upotrijebiti dva puta za redom navečer ili možete primijeniti dvostruku metodu čišćenja - prvi korak je sredstvo za čišćenje na bazi ulja, a drugi sredstvo za čišćenje na bazi vode koje može biti isto ono koje koristite ujutro.

Skintegra

Standardna cijena: 19,78 €

Special Price 15,82 €

Geek & Gorgeous
9,50 €

2. Piling

Pokazalo se da je jedan od uzroka začepljenja pora i nečistoća nakupljanje odumrlih stanica kože. One mogu proširiti pore u kojima se nakuplja sebum, uzrokujući daljnje širenje pora i pojavu nečistoća. Najbolji način za rješavanje problema nečistoća je korištenje pilinga koji sadrži salicilnu kiselinu, odnosno BHA.

BHA djeluje na površini kože i unutar pora, a može se pohvaliti i protuupalnim djelovanjem i smanjivanjem crvenila.

Treba napomenuti da bi tinejdžeri trebali izbjegavati korištenje abrazivnih mehaničkih pilinga s grubim česticama, jer oni uzrokuju manja oštećenja kože i mogu dodatno pogoršati njezino stanje.

Geek & Gorgeous
7,80 €

3. Zaštita kože od sunca

Koža se ne može sama riješiti nečistoća ako se istovremeno bori sa svakodnevnim oštećenjima uzrokovanima izlaganjem suncu. I tinejdžerima je potrebna odgovarajuća zaštita kako bi se ubrzao proces zacjeljivanja i istovremeno zaštitila njihova koža od daljnjih oštećenja.

U našoj ćete ponudi naći dosta blagih zaštitnih krema, koje su pogodne i za masnu kožu sklonu nečistoćama.

4. Ostavite nečistoće na miru!

Jedna od najvažnijih lekcija koju tinejdžeri mogu naučiti o njezi kože (gotovo jednako važna kao i redovita upotreba kreme za zaštitu od sunca) svakako je da nepravilnosti na koži trebamo ostaviti na miru!

Ne smijemo ih stiskati i dirati jer to može pogoršati stanje, pa čak i dovesti do stvaranja ožiljaka i pigmentacija. Mali prozirni flasteri koji se stave na prištiće korisni su za sprečavanje grebanja i potencijalno ubrzavaju zacjeljivanja.

Ponekad je potrebno uložiti malo truda da se stvori optimalna rutina njege kože. Zato ne odustajte i ustrajte! Ako se stanje ne poboljša nakon nekoliko mjeseci dosljedne provedbe rutine njege kože, razmislite o posjetu dermatologu koji će Vam propisati odgovarajuće lijekove. Također se obratite svom liječniku u slučaju teških, upaljenih akni.

Ako trebate savjet koje proizvode odabrati za svog tinejdžera, rado ćemo Vam pomoći.

Naš tim možete kontaktirati na info@superskin.hr, telefonom na 099 1912 760 ili na Facebooku ili Instagramu.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w