Zbog povećanog broja narudžbi, u narednim danima može doći do kraćeg kašnjenja u slanju paketa. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju!

Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Znate li kako se na engleskom govornom području nazivaju mrlje iznad gornje usnice? „Sun Mustache” iliti sunčani brkovi. Nimalo lijep naziv, zar ne? Vjerujemo da nijedna žena nije oduševljena pri spominjanju bilo kakvih brkova vezano za svoje lice, pa makar se oni zvali sunčanima. No, dobra je vijest to da ih je moguće ukloniti. Proučimo prvo o čemu se točno radi.

Tamne mrlje iznad usnice

Ako ste primijetili da vam je koža iznad gornje usnice nešto tamnija, ili ima točkaste mrlje, to se dogodilo s razlogom. Naime, jedna od „nuspojava“ provođenja vremena na suncu je pojačana proizvodnja melanina, koji koži daje boju. Previše melanina odnosno njegova pretjerana proizvodnja rezultira diskoloracijama poput tamnih mrlja, pjegica i slično.

Kako bismo to izbjegli, nužna je zaštita od sunca, pa i izbjegavanje sunca. Vjerojatno većina vas koristi kremu sa zaštitnim faktorom, no nanosite li je iznad usnice ili zaboravljate taj komadić lica? No, čak i ako ste revni u nanošenju kreme, znajte da se koža iznad gornje usnice lako znoji, pa se krema isto tako lako i skine s nje. Također, svaki put kad obrišete nos, jedete i pijete, pa obrišete usta ubrusom, velike su šanse da ćete kremu skinuti s kože. Nezaštićena koža odnosno koža s koje ste ubrusom skinuli kremu bit će tako izložena štetnim Sunčevim zrakama i rezultat će biti sunčane mrlje.

Neke druge životne promjene, poput trudnoće, također mogu biti okidač za pretjeranu proizvodnju melanina, osobito na licu. Melasma tijekom trudnoće može zahvatiti i dio iznad gornje usnice, a tada preporučujemo da se posavjetujete sa svojim liječnikom kako bi vam prepisao topički proizvod za uklanjanje tog tipa diskoloracija.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

Paula’s Choice
480,00 kn
Paula’s Choice
475,00 kn

Kako ih se riješiti?

Dakle, da ponovimo – prvo morate steći naviku nanositi proizvod s UV zaštitom (barem SPF 30), i to 365 dana u godini, bila kiša ili sjajilo sunce. Problem s diskoloracijama će se samo pogoršati izlaganjem suncu, tako da je dobra zaštitna krema vaša prva linija obrane.

Dobro je nanositi više slojeva proizvoda s UV zaštitom. Na primjer, svako ujutro nanesite kremu s UV faktorom, zatim popratite s podlogom koja također ima SPF, a na kraju nanesite sloj pudera koji – pogađate – također sadrži zaštitni faktor.

Zatim, razmislite o korištenju proizvoda s hidrokinonom, koji blijedi tamne mrlje. Naravno, potrebno je strpljenje i upornost, jer mrlja neće nestati preko noći. Neprekinutim, svakodnevnim korištenjem hidrokinona možete očekivati prve rezultate nakon 2-3 mjeseca.

Proizvodi za posvjetljivanje kože koji sadrže vitamin C, arbutin, azelaičnu kiselinu i ekstrakt sladića djeluju na različite načine kako bi pomogli popraviti neujednačen ten. Ako želite svim snagama u borbu protiv mrlja, kombinirajte hidrokinon s dnevnom hidratantnom kremom s UV faktorom plus dodajte jedan od proizvoda s nekim od navedenih sastojaka za posvjetljivanje.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w