Poštovani kupci! Zbog povećanog broja narudžbi, u narednim danima može doći do kraćeg kašnjenja u slanju paketa. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju!

Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Imati osjetljivu kožu poseban je izazov, a najviše to dolazi do izražaja ljeti kada treba obratiti više pozornosti zaštiti kože od sunca. Osjetljiva koža sklona reakcijama i iritacijama treba specijalno prilagođene kreme koje će je hraniti i štititi bez stvaranja problema poput reakcija, crvenila, začepljenih pora i slično. Koje su kreme prikladne za osjetljivu kožu – mineralne ili sintetske?

 

Mineralni ili sintetski filteri?

Mineralne kreme s UV faktorom sadrže titanijev dioksid i/ili cinkov oksid kao glavne sastojke. Oba su vrlo nježna sastojka, prikladna za osjetljivu kožu. Ulaze u površinski sloj kože gdje štite od UV zraka. Nekada su formule mineralnih krema bile guste i masne, pa je bilo teško naći odgovarajuću kremu, posebice ako je koža uz osjetljivost sklona mašćenju. Na svu sreću, današnje inovativne formule znatno su ispred nekadašnjih mineralnih krema s UV faktorom, tako da na koži ostavljaju lagani osjećaj prozračnosti. Paula’s Choice kreme sa SPF-om koje preporučujemo osjetljivim tipovima kože jesu sljedeće:

 

 

Sintetske kreme s UV faktorom također poništavaju štetne UV zrake, ali rade drugačije nego mineralne – one pretvaraju UV zrake u toplinu i „deaktiviraju“ ih prije nego uspiju oštetiti vašu kožu. Uobičajeni filteri koje možete naći u sintetskim hidratantnim kremama sa SPF-om jesu oksibenzon, oktinoksat, oktisalat i avobenzon. S ovim tipom krema puno je lakše postići nevidljivi finiš (dakle, bez bijelih tragova), stoga se one češće stavljaju u kreme sa SPF-om. No, problem je u tome što sintetski filteri kod nekih ljudi mogu biti okidač za iritacije i zbog toga dermatolozi širom svijeta (a i mi također) preporučuju mineralne filtere za osjetljivu kožu.

No, da ne bi bilo zabune, sintetski filteri odlični su za mnoge ljude, no nisu općenito najbolji za osobe s osjetljivom i reaktivnom kožom.

Kreme bez dodanih mirisa

Još jednu važnu stvar moramo napomenuti kada je riječ o osjetljivoj koži – mirisni sastojci često se dodaju kremama kako bi prekrili miris sastojaka tih krema, ali to nije dobro za sve tipove kože, posebno za vrlo osjetljivu kožu. Mirisi koji se dodaju kozmetičkim proizvodima općenito mogu izazvati reakciju na osjetljivoj koži zahvaljujući iritirajućim formulama. Istraživanja pokazuju da su mirisi u kozmetičkim proizvodima najčešći uzrok negativnih reakcija kože. Kada kažemo „bez dodanih mirisa“, to ne znači da krema nema apsolutno nikakav miris. Ne, sastojci koji se nalaze u kremi imaju određeni miris, tako da „bez mirisa“ ustvari znači da nema naknadno dodanih mirisa odnosno da u kremu nisu stavljeni sastojci čija je svrha „namirisati“ je.

Svi Paula’s Choice proizvodi, zajedno s hidratantnim kremama s UV faktorom, nose oznaku „fragrance free“.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w