Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Bez sumnje, vitamin C važan je element naše svakodnevne prehrane. Odmalena su nas učili da – kad smo prehlađeni, treba piti čaj s limunom i jesti naranče. Uz pravilnu prehranu (koja u njezi kože nipošto nije zanemariva) i konzumiranje vitamina C kroz voće i povrće, posvetimo tom dragocjenom sastojku nekoliko riječi jer je vitamin C snažan borac za niz kožnih problema.

Jedna od najčešćih boljki koje muče naše klijente jesu mrlje odnosno hiperpigmentacije te drugi znakovi starenja. Vitamin C donosi mnoge blagodati za takve probleme – od ujednačavanja tena, borbe protiv onečišćenja iz okoline, pa sve do pomlađivanja kože! No, jeste li znali da vitamin C ima nekoliko oblika? Primjerice, askorbinska kiselina je jedan od oblika vitamina C i superzvijezda kada se radi o antioksidansnim svojstvima koja popravljaju čvrstoću kože. Askorbinska kiselina dramatično posvjetljuje kožu i ujednačava ten. Kada je pravilno formulirana, askorbinska kiselina pomaže stvoriti mlađi izgled kože, i čvršću kožu.

Vitamin za svaki tip kože

Vitamin C može se uključiti u program njege kože, bez obzira na tip kože ili varijantu anti-age njege. Dakle, bez obzira na to jesu li vaše tegobe mrlje od sunca, borice oko očiju ili siva, umorna koža oštećena dugotrajnom izlaganju okolišnim zagađenjima, vitamin C će biti vaš saveznik u borbi protiv njih.

Često primamo upite naših kupaca smije li se vitamin C kombinirati s ostalim sastojcima za ciljanu njegu poput retinola, AHA ili BHA kiselina i slično. Da, vitamin C je vrlo kompatibilan s ostalim proizvodima za njegu kože, a kada je retinol u pitanju, ne samo da su kompatibilni, nego čine najjači duo za borbu protiv mrlja od sunca odnosno hiperpigmentacija!

Ne samo to – velike koncentracije vitamina C mogu dramatično unaprijediti stanje vaše kože, ali dobra vijest je i da manje koncentracije tog vitamina daju odlične – vidljive rezultate poput osvježavanja, obnove i učvršćivanja kože. Kombinirajte proizvode s manjim koncentracijama vitamina C s proizvodima za ciljanu njegu i bit ćete oduševljeni rezultatima.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

Paula’s Choice
420,00 kn
Paula’s Choice
475,00 kn

Vitamin C i sunce

Postoje i drugi oblici vitamina C, osim askorbinske kiseline, no za sve vrijedi jednako pravilo, a to je da se lako razgrade ako su izloženi svjetlu. Zbog toga je važno obratiti pozornost na pakiranje proizvoda s vitaminom C – vjerujte, ne želite kupiti serum u staklenoj teglici s klasičnim poklopcem. Vitamin C održava svoju stabilnost ako je pakiran u mat tubice, bočice u koje zrak ne dopire tako lako odnosno u pakiranja s pumpicom.

Također, koju god koncentraciju i koji god oblik vitamina C koristili – jedno je pravilo važeće: svaki dan, bez obzira na godišnje doba, koristite zaštitu od sunca. Dakle, hidratantna krema s UV faktorom obavezan je dio rutine njege kože svaki dan, ali još više (to jest, nezaobilazno!) u periodu korištenja proizvoda s vitaminom C budući da čini kožu fotoosjetljivom, a vi ne želite riskirati zadobivanje novih mrlja od sunca, zar ne?

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w