Poštovani kupci! Zbog povećanog broja narudžbi, u narednim danima može doći do kraćeg kašnjenja u slanju paketa. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju!

Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Bez obzira na to gdje živimo, u određenoj mjeri oštećenje zraka donosi stanoviti rizik za naše zdravlje. Najnovija istraživanja objašnjavaju kako onečišćivači iz zraka djeluju na to kako vaša koža izgleda, kako se osjeća i kako stari.

Neka istraživanja govore da je onečišćenje iz okoliša jednako loše za kožu kao i izlaganje suncu bez zaštite. Potreba za zaštitom od onečišćenja iz okoliša postala je važnijom no ikada ranije i zajedno s UV zaštitom čini prioritet u njezi kože.

Što je onečišćenje zraka?

Plinovi i čestice koji se oslobađaju u zraku zbog ljudskog djelovanja kao što su tvornički procesi, rad kemijske industrije i rafinerija, cigaretni dim i slično jedni su od glavnih onečišćivača. Većina zagađivača iz zraka ne prodire odmah u kožu, već započinju proces oštećenja na površini kože i potom to oštećenje omogućava onečišćivačima lakše prodiranje u kožu.

Jedna vrsta onečišćivača zvana finim česticama dovoljno je mala kako bi ušla u pore, gdje ostanu zarobljene i uzrokuju oštećenja. Često ih se naziva nanočesticama jer su jako male. Obično pranje lica nije dovoljno kako biste te čestice uklonili iz svojih pora.

Iako je onečišćenje zraka veliko u gradovima, život u ruralnim krajevima ne znači da ste slobodni od ovog rizika. Sve forme onečišćenja kreću se kroz atmosferu, vodu i mogu se slagati u tlu, tako da mogu putovati izvan granica industrijaliziranih gradova.

Kako onečišćenje utječe na kožu

Znanstvena istraživanja otkrivaju kako dnevno izlaganje onečišćenju dramatično utječe na zdravlje kože i njezin izgled. Postoji pet onečišćivača koje smatramo najvećim rizikom za izgled vaše kože:

 • ispušni plinovi iz automobila i kamiona
 • cigaretni dim
 • nusproizvodi proizvodnje
 • sitne čestice
 • smog.

Ako se ne borimo protiv njih, onemogućit ćemo koži zdrav izgled i odgađanje starenja. Onečišćenje može uzrokovati:

 • tamne mrlje
 • neujednačen, sivi ten kože
 • bore
 • povećane pore
 • osjetljivu, crvenilu sklonu kožu
 • suhu kožu koja svrbi.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

Paula’s Choice

Standardna cijena: 180,00 kn

Special Price 153,00 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 270,00 kn

Special Price 229,50 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 270,00 kn

Special Price 229,50 kn

Male čestice koje ulaze u pore mogu izazvati izbijanje prištića. Zbog toga, i svega ranije navedenog, ne možemo dovoljno naglasiti važnost čuvanja površine kože i održavanja njezine vitalnosti, što je iznimno bitno kada je u pitanju zdravlje i izgled kože.

Također, usta su direktan ulaz onečišćenja. Stoga smanjite to onečišćenje tako što nećete konzumirati duhan i nezdravu hranu, već hranu bogatu antioksidansima. Kožu njegujte sastojcima koji se bore protiv onečišćenja (kao što je to Paula's Choice linija DEFENSE). Kozmetički proizvodi koji se sastoje od antioksidansa poremetit će planove onečišćivačima iz okoliša. Također, vaši proizvodi za njegu kože trebali bi imati sastojke koji umiruju kako bi neutralizirali djelovanje onečišćivača koji mogu izazivati upalu.

Važno je redovito koristiti AHA odnosno BHA eksfolijante jer oni pomažu u čišćenju kože od onečišćivača koji prodiru u pore. Proizvodi za posvjetljivanje kože također su se pokazali korisnim jer onečišćenje iz okoliša često izaziva diskoloracije i sivu kožu.

Obratite pozornost i na plavo svjetlo, koje zrači iz naših mobilnih uređaja i računala. Antioksidansi iz biljaka (primjerice iz grožđa) pomažu u borbi protiv plavog svjetla, a osim toga dobro je staviti uređaje na noćni mod, odnosno postaviti žuto svjetlo.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w