Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Bilo da jedete antioksidanse ili ih stavljate na kožu, oni su vitalni za vaše zdravlje. Kada su primijenjeni ciljano ili putem hrane, antioksidansi djeluju tako da smanjuju štetu iz okoline, bilo od sunca, zagađenja ili od onog istog zraka koji udišemo. Antioksidansi sprečavaju radikalnu štetu i istraživanja su veoma jasna da to ima ogromne koristi za sve tipove kože.

Bilo da je u pitanju rak, starenje, bolest ili bore, radikalna šteta igra ulogu. Antioksidansi su jedan od većih načina da usporite učinak te štete. Štoviše, antioksidansi su toliko važni za tijelo (a koža je najveći organ našeg tijela!), da ih proučavaju tisuće znanstvenika diljem svijeta. Zapravo, mnogi znanstvenici smatraju da ako i postoji nešto poput fontane mladosti, antioksidansi bi mogli biti to!

Kada su u pitanju bore, radikalna šteta uzrokuje prestanak funkcioniranja kolagena i ostalih važnih funkcija kože. Veoma dobar proizvod za njegu kože, bilo da dolazi u gelu, tekućini, serumu, losionu ili kremi, trebao bi imati moćni asortiman stabilnih antioksidanasa da bi spriječio radikalnu štetu i oštećivanje kože.

 

Nemojte tražiti čudo

Ne postoji nekakvo čudo, egzotični antioksidans sa sjajnom pričom (dinje s juga Francuske ili nekakav rijedak cvijet iz Amazone) koji je najbolji za vašu kožu. Umjesto toga, postoje deseci i deseci učinkovitih antioksidanasa za vašu kožu – od poznatih vrsta poput zelenog čaja, ekstrakta grejpa ili vitamina C, do imena s kojima možda niste upoznati kao što su idebenon, epigalokatecin-3-galat ili superoksid dismutaza. Ono što je važno jest da proizvodi koje koristite sadrže raznovrsnost antioksidanasa, a što više, to bolje.

Istraživanja su pokazala da je bolje za kožu koristiti koktel učinkovitih antioksidanasa nego samo jedan. Uzbudljive su vijesti da mnoge tvrtke (uključujući i Paula’s Choice) uključuju te koktele u svoje formule!

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

Poveznica između antioksidanasa i bora

Kada smo mladi, naša koža je krcata antioksidansima koji prirodno štite našu kožu od okoliša, posebice od sunca. Većinom od oštećenja od sunca, a manjim dijelom od ostalih faktora poput samog odrastanja, menopauze, bolesti i korištenja iritirajućih proizvoda za njegu kože, naša koža gubi sposobnost proizvodnje tih antioksidanasa. Ako ne dobijemo dovoljnu zaštitu antioksidansima, ili iz prirodne proizvodnje našeg tijela, izvora iz prehrane ili ciljane primjene antioksidansa, radikalna šteta luduje, što uzrokuje razgradnju kolagena, mutiranje DNA u našim stanicama, oštećujući sposobnost kože da zacjeljuje i tako dalje, i tako dalje.

 

Instant rezultati?

Iako znamo da ciljana primjena antioksidanasa pomaže smanjivanju radikalne štete na našoj koži, rezultati vas neće pomladiti za 20 godina. Tvrdnje vezane za ove prekrasne sastojke su češće sulude nego što nisu, ili su jednostavno laži. Zapravo, možda nećete primijetiti nikakvu razliku, ali to ne znači da antioksidansi ne pomažu vašoj koži. Istraživanja pokazuju da antioksidansi mogu poboljšati funkciju stanica, povećati proizvodnju kolagena, poboljšati elastičnost, stvoriti zdravije i mlađe stanice kože, smanjiti štetu od sunca, ali napredak zahtijeva vremena – neće se samo dogoditi preko noći. Isto kao i zdrava prehrana, što moćnije antioksidanse koristite, bit ćete zdraviji i mlađi.

Kada su u pitanju vaša prehrana i zdravlje, bitno je ono iznutra, a isto je 100 % točno za njegu vaše kože. No ono što stavljate na vašu kožu na kraju može činiti veliku razliku u tome kako vaša koža stari.

 

Informacije o antioksidansima i radikalnoj šteti dolaze iz brojnih znanstvenih časopisa, uključujući ove posvećene temi istraživanja i učinka antioksidansa: Free Radical ResearchFree Radical Biology and MedicineAntioxidants and Redox SignalingOxidative Stress and AgingJournal of Anti-Aging MedicineMechanisms of Ageing and DevelopmentPhotochemical & Photobiological SciencesPhotodermatologyPhotoimmunologyPhotomedicine, and Photochemical & Photobiological Sciences.

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w