Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Pravi uzrok mitesera

  • Hormoni uzrokuju pretjeranu proizvodnju masnoće u pori, što je sprečava da prirodno isteče na površinu.
  • Pretjerani tok znači da masnoća zaostaje, a tada se miješa s nakupljenim mrtvim stanicama kože koje se ne mogu normalno skinuti.
  • Kada se ova kombinacija puno masnoće i mrtvih stanica kože izlaže zraku, tada oksidira i postaje crna.

 

Što možete učiniti da se riješite mitesera?

Da biste započeli s tim, trebate proizvode koji mogu sve od navedenog:

- vratiti normalan tok masnoće iz pore, poboljšavanjem oblika ruba pore

- smanjiti količinu i upiti masnoću

- ukloniti mrtve nakupljene površinske stanice kože koje se ne skidaju normalno. Nažalost, puno proizvoda, bez obzira na to što tvrde, jednostavno nije sposobno činiti ništa od navedenog, uglavnom zato što njihovi sastojci pogoršavaju stvari.

 

Zašto se ne mogu riješiti mitesera?

Miteseri znaju biti uporni bez obzira na to što učinili. Međutim, često problem ostaje ili se pogoršava zbog rutine njege kože koju koristite. Evo što činite pogrešno:

  • Zapanjujuće, mnogi proizvodi koji tvrde da su usmjereni ka miteserima sadrže iritacijske tvari – alkohol, pepermint, mentol, limun, limetu, eukaliptus, koje zapravo povećavaju proizvodnju masnoće i pogoršavaju stvari.
  • Iritacija bilo kakve vrste stimulira krajeve živaca u koži koji vode lučenju hormona koji uzrokuju proizvodnju masnoće, vodeći do još više mitesera.
  • Ne možete istrugati mitesere. Miteseri su preduboko u pori da bi se otklonili s površine struganjem, a iritacija uzrokovana struganjem može samo povećati proizvodnju masnoće.
  • Miteseri ne mogu biti izvučeni iz pore korištenjem traka za pore. Te trake uklanjaju samo površinski dio mitesera, tako da ćete ih uskoro opet vidjeti.
  • Mikrodermoabrazija ne može riješiti korijen problema, tako da svaki pozitivan učinak koji primijetite je samo privremen.
  • Čvrsti sapuni su problem kod borbe protiv mitesera jer baš oni sastojci koji ga drže u tom obliku mogu začepiti pore. Koža vam se može osjećati jako čistom kada ih koristite, no taj osjećaj je suh i iritira, a to vam neće pomoći kod prištića na licu.

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

Kako da se riješim svojih mitesera?

Tajna u rješavanju svakog dugotrajnog problema na koži je da koristite prave proizvode, i to konstantno. Evo što možete učiniti kako biste smanjili ili možda potpuno uklonili svoje mitesere:

- koristite nježna sredstva za čišćenje, topiva u vodi i mekani rupčić za čišćenje kako biste dodali malo ručnog ljuštenja, ali nemojte pretjerati. Nikakvi preparati koji iritiraju ili isušuju kožu ne bi trebali doći u doticaj s vašom kožom.

- izbjegavajte pretjerano omekšavajuće i masne hidratantne proizvode na području sklonom miteserima. Koliko god je to moguće, koristite gel, razrijeđeni tekući losion ili tekuće proizvode za njegu kože jer većina sastojaka koja daje losionima i kremama gustoću može začepiti pore.

- koristite proizvod za ljuštenje s dobrom formulom, baziran na salicilnoj kiselini (poznata i kao BHA), koji ne sadrži apsolutno nikakve iritante. Nažalost, veoma je malo proizvoda koji ispunjuju ovaj uvjet. Paula’s Choice nudi najširi i najpovoljniji izbor BHA proizvoda za ljuštenje – s opcijama za svaki tip kože (možete provjeriti te opcije iz ostalih linija tako da posjetite Beautypediju i pogledate našu listu najboljih BHA proizvoda za ljuštenje).

- upijajte višak masnoće. Oni koji pate od pretjerano masne kože vidjet će učinke u glinenim maskama bez iritanata te upijajućim papirima.

 

(Izvori: The New Ideal u Skin Health: Separating Fact from Fiction, Carl Thornfeldt i Krista Bourne, 2010., str. 61; Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, rujan 2008., str. 170–176; Expert Opinion in Pharmacotherapy, travanj 2008., str. 955–971; Dermatologic Surgery, siječanj 2008., str. 45–50; Clinical Dermatology, rujan-listopad 2004., str. 367–374; i Global Cosmetic Industry, listopad 2000., str. 56–57)

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w