Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Do sada svi znaju – ili bi trebali znati – da je krema sa zaštitnim faktorom najbolja krema protiv bora na tržištu. Dnevna upotreba kreme sa zaštitom širokoga spektra označene sa SPF-om 25 ili većim je najbolji način prevencije prijevremenog starenja kože, smeđih diskoloracija i gubitka sjaja.

Već vas čujemo kako govorite: "Kad bi barem to bio kraj priče…", zar ne? Ako imate masnu kožu (osobito ako ste skloni prištićima), vjerojatno iz iskustva znate da pronalaženje odgovarajuće kreme sa zaštitnim faktorom može biti izazov, no njezina upotreba je važna zbog svih razloga koje smo spomenuli i zbog toga što štiteći kožu od sunčanih oštećenja ubrzavate proces cijeljenja crvenih mrlja od prošlih prištića.

Na sreću, umjesto vas smo napravili domaću zadaću i pronašli 6 krema sa zaštitnim faktorom koje su među najboljima za vaš pomalo nezgodan tip kože. Ove nevjerojatno prozračne, mat kreme sa zaštitnim faktorom izvukli smo s Beautypedia Reviews zbog antioksidanasa kojih su pune, i zbog iznimno prozračnih formula – sve se odlično ponašaju ispod šminke.

Vodič za odabir kreme sa zaštitnim faktorom za masnu kožu

Prije nego što vam otkrijemo svoje favorite, idemo početi s nekoliko savjeta na koje se možete osloniti kako bi vam pomogli da kupnja kreme sa zaštitnim faktorom bude lakša!

  • Tražite lagane kreme (prozračne ili fluid-losione) koji, sušeći se, ostavljaju mat finiš. Dobro formulirane kreme na bazi vode s upijajućim sastojcima poput silicijeva dioksida ili isododecana su prvi kandidati!
  • Preskočite formule koje su pune emolijensa kao što su biljna ulja i masne kiseline, što često rezultira sjajnim licem (i čini da se šminka skine s vašeg lica do ručka).
  • Držite se formula za široki spektar zaštite označene kao SPF 25 ili veće. Opsežna istraživanja su pokazala da je bolje koristiti veću razinu SPF-a jer su mnogi skloni štedjeti na količini kreme (što smanjuje količinu SPF-a na etiketi).
  • Ne savjetujemo da se oslanjate na šminku kao jedini izvor zaštite od sunca – osim ako nemate namjeru natrpati lice šminkom (molimo, nemojte), jer samo mali broj nas će nanijeti onoliko podloge, obojane kreme ili BB kreme kako bismo dobili količinu SPF-a koji piše na etiketi.
  • Kada je to moguće, potražite kreme s faktorom koje sadrže ekstra antioksidanse i antiiritante, jer su istraživanja pokazala da antioksidansi poboljšavaju sposobnost kreme da štiti vašu kožu od UV zraka (Journal of Cosmetic Laser Therapy, 2010).

Preporučujemo upotrebu sljedećih proizvoda

 

6 ultra laganih krema sa zaštitnim faktorom za masnu kožu

Svaka od krema koju smo odabrali odgovara navedenim kriterijima i djeluje prekrasno kod osoba s masnom do mješovitom kožom (uključujući i one s kožom sklonom prištićima). Na kraju, samo vi možete znati odgovara li krema s faktorom vašim osobnim estetskim preferencijama, no ovih 6 opcija predstavlja najbolji odabir za vaš tip kože:

Vrijeme je oglasiti primirje između masne kože i krema sa zaštitnim faktorom! Bonus: svaka od navedenih 6 formula ima i ulogu dnevne kreme (odnosno, svaka uključuje i lijepi spektar anti-age antioksidanasa i ostalih blagotvornih sastojaka), pa ćete imati jedan sloj manje za nanošenje. 

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w