Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Već ste puno čuli o učincima AHA i BHA kiselina, ali i dalje odgađate njihovu upotrebu? Možda vam se izbor prikladnog proizvoda čini kompliciranim ili se bojite da nećete izabrati pravi proizvod za sebe.

Različite kiseline, različite koncentracije, različiti tipovi proizvoda… Kako odlučiti? Dobra je vijest to da ne trebate znati što je sve dostupno na tržištu da biste počeli uživati u fantastičnim učincima koje kiseline mogu pružiti vašoj koži. Potrebno je znati samo 5 stvari prije nego se odlučite za prvu uporabu. Provjerite u nastavku.

Počnite postepeno i osluškujući svoju kožu

Za početak izaberite proizvode s nižom koncentracijom AHA ili BHA kiselina, da se koža navikne na njihovo djelovanje i izbjegnete eventualnu iritaciju. Kod AHA počnite s proizvodima s koncentracijom između 5 i 8 % kiselina, a s BHA možete početi s proizvodima s 1 ili 2 % kiseline. Ako vaša koža dobro podnosi proizvode s nižim koncentracijama kiselina, a čini vam se da ne dosežu svoj maksimalan učinak, možete u njegu uvesti AHA ili BHA proizvode s višim udjelom aktivnih sastojaka. Nikako ne započinjite s jačim proizvodima ako prethodno niste koristili kiseline ili ako je vaša koža osjetljiva.

Na jednak način želite postupno uvesti AHA i BHA proizvode u svoju njegu. Zato počnite s jednim proizvodom – ili AHA, ili BHA. Ne uvodite obje vrste kiselina zajedno iako s vremenom želite kombinirati AHA i BHA. Učinak je, naime, vjerojatno prejak i može nadražiti vašu kožu, a ujedno u slučaju iritacije ili alergijske reakcije nećete znati koji ju je proizvod prouzročio.

Odabrani proizvod s kiselinama počnite upotrebljavati svaka 2-3 dana, samo navečer. Pritom obratite pažnju na reakcije vaše kože i učinak. Ako ne opazite nikakve negativne posljedice (crvenilo, iritacija ili upala), proizvod možete upotrebljavati svaki dan – samo navečer ili po potrebi ujutro i navečer.

Nakon određenog vremena, kad se koža navikne na učinak kiselina, možete početi eksperimentirati dok ne nađete idealnu njegu koja vam omogućuje najbolje rezultate. Možete koristiti samo jednu vrstu kiselina koliko je potrebno za postizanje željenih rezultata. Ako nemate posebnih tegoba, bit će dovoljna uporaba i jednom ili dvaput tjedno.

Možete kombinirati i AHA i BHA proizvode tako da ujutro upotrijebite AHA, a navečer BHA ili obrnuto. Nikad ne nanosite AHA i BHA proizvod jedan preko drugog jer će učinak biti pretjeran i prouzročit će iritacije.

 

PREPORUČUJEMO VAM SLJEDEĆE PROIZVODE

Paula’s Choice

Standardna cijena: 37,00 €

Special Price 25,90 €

Izaberite proizvod koji ostaje na koži

Kad se odlučite za uporabu AHA ili BHA kiselina, naći ćete ih u različitim tipovima proizvoda – od seruma, maski i krema do proizvoda za čišćenje i tonika. Zasigurno su dobrodošao sastojak u svakom proizvodu, iako nažalost kiseline u proizvodima koje uklonimo ili isperemo s kože jednostavno nemaju dovoljno vremena učinkovito djelovati

U proizvodima za čišćenje namijenjenima koži s aknama ili miteserima često ćete naći salicilnu kiselinu, koja je zapravo jedina BHA kiselina. Ako razmislite, u 10 sekundi, koliko umivamo lice, salicilna kiselina naprosto ne može prodrijeti u pore i očistiti ih.

Zato vam preporučujemo da za optimalne rezultate odaberete AHA i BHA proizvode koje ostavljate dulje vrijeme na koži. Najbolji AHA i BHA proizvodi su tonici, serumi, losioni, kreme i maske.

Nije svako peckanje alergijska reakcija ili iritacija

Pri uporabi AHA ili BHA kiselina želite biti posebno oprezni na reakcije vaše kože. Radi se o iznimno učinkovitim sastojcima te je moguće da ih vaša koža neće dobro podnijeti. Bar na početku. Zato redovito promatrajte i ako opazite kakve neuobičajene reakcije, po potrebi prilagodite svoju rutinu njege, tako da smanjite ili za neko vrijeme prekinete uporabu AHA ili BHA proizvoda.

Pritom je potrebno naglasiti da je lagano peckanje odmah po nanošenju kiselina potpuno normalno. U pravilu traje nekoliko sekundi do jedne ili dvije minute. Redovitom i dugotrajnom upotrebom koža se navikne na kiseline i osjećaj postaje manje intenzivan. 

Ako osjećaj peckanja ili drugi neugodan osjećaj traje dulje nakon nanošenja, očistite lice nježnim sredstvom za čišćenje i nastavite s uobičajenom rutinom njege, ali bez AHA ili BHA proizvoda. Nakon nekoliko dana ponovno možete krenuti s upotrebom. Na taj način ćete utvrditi je li se radilo o trenutnoj iritaciji ili vam proizvod nažalost ne odgovara.

 

Nikad ne zaboravite na zaštitu od sunca

Dosljedna uporaba zaštite o sunca treba biti dio svake učinkovite njege. Kad počnete s upotrebom proizvoda s kiselinama, ona je još važnija. AHA kiseline, naime, mogu povećati osjetljivost na sunčane zrake, pa je ključno da pri upotrebi AHA kiselina svako jutro nanesete proizvod sa zaštitnim faktorom 30 ili višim. 

Kako BHA kiseline ne bi uzrokovale veću osjetljivost na sunce, zaštita od sunca mora biti zadnji korak u jutarnjoj rutini. Ako se ne zaštitite od štetnih UV zraka, uporaba proizvoda s kiselinama je uzaludna. Dok kiseline čiste i zaglađuju vašu kožu, izlaganje UV zrakama bez zaštite od sunca uzrokovat će nastanak vidljivih znakova preuranjenog starenja: linije i bore, sivi ten, pigmentaciju, neujednačen ten.

PREPORUČUJEMO VAM SLJEDEĆE PROIZVODE ZA SUNČANU ZAŠTITU

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w