Poštovani kupci! Zbog povećanog broja narudžbi, u narednim danima može doći do kraćeg kašnjenja u slanju paketa. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju!

Košarica
0
Nemate artikala u svojoj košarici.

Već ste puno čuli o učincima AHA i BHA kiselina, ali i dalje odlažete njihovu upotrebu? Možda vam se izbor prikladnog proizvoda čini kompliciranim ili se bojite da nećete izabrati pravi proizvod za sebe.

Različite kiseline, različite koncentracije, različiti tipovi proizvoda… Kako se odlučiti? Dobra je vijest to da ne trebate znati sve mogućnosti na tržištu da biste počeli uživati u fantastičnim učincima koje kiseline mogu dati vašoj koži. Potrebno je znati samo 5 stvari prije nego se odlučite za prvu uporabu. Provjerite u nastavku.

Počnite postepeno i osluškujući svoju kožu

Za početak izaberite proizvode s nižom koncentracijom AHA ili BHA kiselina, da se koža navikne na njihovo djelovanje i izbjegnete eventualnu iritaciju. Kod AHA počnite s proizvodima s koncentracijom između 5 i 8 % kiselina, a s BHA možete početi s proizvodima s 1 ili 2 % kiseline. Ako vaša koža dobro prima proizvode s nižim koncentracijama kiselina, a čini vam se da ne dosežu svoj maksimalan učinak, možete u njegu uvesti AHA ili BHA proizvode s višim udjelom aktivnih sastojaka. Nikako ne počnite s jačim proizvodima ako prethodno niste koristili kiseline ili ako je vaša koža osjetljiva.

Na jednak način želite postepeno uvesti AHA i BHA proizvode u svoju njegu. Zato počnite s jednim proizvodom – ili AHA, ili BHA. Ne uvodite obje vrste kiselina zajedno iako s vremenom želite kombinirati AHA i BHA. Učinak je, naime, vjerojatno prejak i može nadražiti vašu kožu, a ujedno u slučaju iritacije ili alergijske iritacije nećete znati koji ju je proizvod prouzročio.

Odabrani proizvod s kiselinama počnite upotrebljavati svaka 2-3 dana, samo navečer. Pritom obraćajte pažnju na reakcije vaše kože i učinak. Ako ne opažate nikakvih negativnih posljedica (crvenilo, iritacija ili upala), proizvod možete upotrebljavati svaki dan – samo navečer ili po potrebi ujutro i navečer.

Samo nakon nekog vremena, kad se koža navikne na učinak kiselina, počnite eksperimentirati dok ne nađete idealnu njegu koja vam omogućuje najbolje rezultate. Možete koristiti samo jednu vrstu kiselina onoliko često koliko je potrebno za željene rezultate. Ako nemate posebnih tegoba, bit će vam dovoljna uporaba i jednom ili dvaput tjedno.

Možete kombinirati i AHA i BHA proizvode tako da ujutro upotrijebite AHA, a navečer BHA ili obrnuto. Nikad nemojte nanositi AHA i BHA proizvod jedan preko drugog jer će učinak biti pretjeran i prouzročit će iritacije.

 

PREPORUČUJEMO VAM SLJEDEĆE PROIZVODE

Paula’s Choice

Standardna cijena: 270,00 kn

Special Price 229,50 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 260,00 kn

Special Price 221,00 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 310,00 kn

Special Price 263,50 kn

Izaberite proizvod koji ostaje na koži

Kad se odlučite za uporabu AHA ili BHA kiselina, naći ćete ih u najrazličitijim tipovima proizvoda – od seruma, maski i krema do cleansera i tonika. Sigurno su dobrorošao sastojak u svakom proizvodu, iako nažalost kiseline u proizvodima koje uklonimo ili speremo s kože jednostavno nemaju dovoljno vremena učinkovito djelovati

cleanserima za kožu s aknama ili miteserima često ćete naći salicilnu kiselinu, koja je zapravo jedina BHA kiselina. A pomislite, u 10 sekundi, koliko umivamo lice, salicilna kiselina naprosto ne može prodrijeti u pore i očistiti ih.

Zato vam preporučujemo da za optimalne rezultate odaberete AHA i BHA proizvode koje ostavljate dulje vrijeme na kožiNajbolji AHA i BHA proizvodi su tonici, serumi, losioni, kreme i maske.

Nije svako peckanje alergijska reakcija ili iritacija

Pri uporabi AHA ili BHA kiselina želite biti posebno oprezni na reakcije vaše kože. Radi se o iznimno učinkovitim sastojcima za koje je moguće da ih vaša koža neće dobro podnijeti. Bar na početku. Zato redovito promatrajte i ako opazite kakve neuobičajene reakcije, po potrebi prilagodite svoju rutinu njege, tako da smanjite ili za neko vrijeme prekinete uporabu AHA ili BHA proizvoda.

Pritom moramo naglasti da je malo peckajući osjećaj odmah po nanošenju kiselina potpuno normalan. U pravilu traje nekoliko sekundi do minute ili dvije. Redovitom i dugotrajnom upotrebom koža se navikne na kiseline i osjećaj je uvijek manje intenzivan. 

Ako osjećaj peckanja ili drugi neugodan osjećaj traje dulje nakon nanošenja, očistite lice nježnim cleanseromi nastavite s uobičajenom rutinom njege, ali bez AHA ili BHA proizvoda. Ponovno možete krenuti s upotrebom nakon nekoliko dana. Tako ćete znati da se radilo o trenutnoj iritaciji ili vam proizvod nažalost ne odgovara.

 

Nikad ne zaboravite na sunčanu zaštitu

Dosljedna uporaba sunčane zaštite treba biti dio svake učinkovite njege. Kad krenete s upotrebom proizvoda s kiselinama, ona je još važnija. AHA kiseline, naime, mogu povećati osjetljivost na sunčane zrake, pa je ključno da pri upotrebi AHA kiselina svako jutro nanesete proizvod sa zaštitnim faktorom 30 ili višim. 

Kako BHA kiseline ne bi uzrokovale veću osjetljivost na sunce, sunčana zaštita mora biti zadnji korak u jutarnjoj rutini. Ako se ne zaštitite od štetnih UV zraka, uporaba proizvoda s kiselinama je uzaludna. Dok kiseline čiste i zaglađuju vašu kožu, izlaganje UV zrakama bez sunčane zaštite prouzrokovat će nastanak vidljivih znakova preuranjenog starenja: linije i bore, sivi ten, pigmentaciju, neujednačen ten.

 

PREPORUČUJEMO VAM SLJEDEĆE PROIZVODE ZA SUNČANU ZAŠTITU

Paula’s Choice

Standardna cijena: 270,00 kn

Special Price 229,50 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 300,00 kn

Special Price 255,00 kn

Paula’s Choice

Standardna cijena: 305,00 kn

Special Price 259,25 kn

VIP PONUDE I NOVOSTI

Upiši se na e-novosti. Bez brige, novosti šaljemo
samo kada imamo nešto zanimljivo reći.
w